UHAPŠEN SIN STRAHINJINOG EGZEKUTORA: Lovrenović snabdevao oružjem Belivukov klan?!
Foto: Mondo/Anja Konstantinović, Privatna Arhiva

hapšenje u hrvatskoj

UHAPŠEN SIN STRAHINJINOG EGZEKUTORA: Lovrenović snabdevao oružjem Belivukov klan?!

Crna Hronika -

Dušan Lovrenović (28) iz Velike Gradiške, sin Milivoja Lovrenovića, za kojim je raspisana poternica zbog likvidacije Strahinje Stojanovića (30) u septembru 2020. u Beogradu, uhapšen je u Hrvatskoj nakon što je tri meseca bio na poternici.

strahinja raznet ekspolozivom razorne moći na novom beogradu
strahinja raznet ekspolozivom razorne moći na novom beogradufoto: Tamara Trajković, Instagram Printscreen

Lovrenović mlađi je bio na poternici, nakon što je policija u Republici Sprskoj u decembru prošle godine u akciji "Storidž 2" razbila njegovu kriminalnu grupu i uhapsila 20 osoba zbog sumnje da su se bavili nedozvoljnom trgovinom narkoticima i oružjem. Podsetimo, tada su bosanski mediji pisali da se sumnja da je ova banda oružjem snadbevala i ekipu Veljka Belivuka. Pretpostavlja se da je deo tog naoružanja zaplenjeno u Ritopeku, prilikom hapšenja Belivuka i njegovih vojnika, i da su možda čak i neke likvidacije izvršili upravo s tim oružjem.

zaplenjeno oružje u kući strave u ritopeku
zaplenjeno oružje u kući strave u ritopekufoto: Zorana Jevtić, MUP RS

- Dušan Lovrenović se predao u Zagrebu u prisistvu advokata - prenose Nezavisne.com i dodaju:

- Sumnja da je on više od dve godine trgovao narkoticima i oružjem sa osobama uhapšenim u ovoj akciji, a grupa se bavila i prevozom i skladištenjem droge. Dušan je u dosadašnjoj istrazi osumnjičen da je bio glavni za nabavku droge sa uhapšenima u akciji "Storidž 2". Osim droge nabavljao je i oružje, dok su novac kako se sumnja osumnjičeni međusobno delili.

osumnjičen za ubistvo strahinje stojanovića
osumnjičen za ubistvo strahinje stojanovićafoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Dušanov otac Milivoje Lovrenović je na Interpolovoj poternici zbog ubistva Strahinje Stojanovića, koji je 13. septembra 2020. godine na Novom Beogradu raznet u eksploziji bombe postavljene pod njegov džip. Sedam dana kasnije inspektori su identifikovali Lovrenovića kao direktnog izvršioca ovog zločina.

Fotografije sa mesta ubistva Strahinje Stojanovića:

1 / 5 Foto: Anja Konstatinović/Mondo

- Sumnja se da je Milivoje bombu, velike razorne moći, postavio ispod Stojanovićevog vozila. Zatim ga je pratio na električnom biciklu i to od Strahinjinog stana na Galenici, koji se s devojkom iz Kolumbije Sonjom Suarez Gomez uputio na auto-trke na Ušću, do ulice Omladinskih brigada, trasom dugom osam kilometara, gde je na kraju pozivom s mobilnog telefona aktivirao eksploziv - podseća izvor.

U trenutku eksplozije u vozilu sa Strahinjom bila je i njegova devojka iz Kolubije, koja je ostala nepovređena, jer je bomba imala usmereno dejstvo samo na vozača.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja