SRBIN UHAPŠEN U AMSTERDAMU: Zaplenjeno 5 miliona evra, desetine kilograma droge i oružje
Foto: Shutterstock

najveći novčani iznos koji je Nacionalna jedinica pronašla ove godine

SRBIN UHAPŠEN U AMSTERDAMU: Zaplenjeno 5 miliona evra, desetine kilograma droge i oružje

Crna Hronika -

Državljanin Srbije (40) uhapšen je u Amsterdamu kada je policija u kući u kojoj je bio pronašla oko pet miliona evra, na desetine kilograma droge i oružje.

Kako navode tamošnji mediji iza hapšenja stoji operativni rad policije koja je jedno vreme, najverovtanije pratila srpskog državljanina.

Srbin je imao susret sa mlađim muškarcem iz Roretdama koji se nakon toga odvezao vozilom. Vozilo je policija pregledala ali ništa nije nađeno. Potom su policajci kratko pratili srpskog državljanina koji je ušao u kuću u Amsterdamu.

Nakon nekog vremena provedenog u kući policija je zaustavila muškarca na izlazu.

- Na toj adresi niko nije boravio, on takođe nije mogao da potvrdi da baš tu živi. Policija je ipak odlučila da proveri kuću. Odmah po ulasku agenti primetili veću količinu novčanica, te su od istražnog sudije zatražili dozvolu za pretres imovine - piše portal politie.nl.

Prema njihovim navodima na kraju pretresa policija je u kući pronašla više od pet miliona evra gotovine.

Ovo je, kako navode, najveći novčani iznos koji je Nacionalna jedinica pronašla ove godine. Pored novca, u kući se nalazilo i desetine kilograma droge - verovatno kokaina - i vatreno oružje. Kuća je verovatno korišćena kao neka vrsta skrovišta.

Srbin je uhapšen zbog sumnje da pronađeni novac i droga pripada njemu. Osumnjičeni je u utorak, 8. marta, priveden istražnom sudiji Državnog javnog tužilaštva, i određen mu je pritvor do 14 dana. Dalju istragu obaviće Odeljenje za istragu Službe za infrastrukturu.

(Kurir.rs/Informer, politie.nl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track