IMAO SAM OPERACIJU VILICE, SLOMLJENA MI JE I ŠAKA: Saslušan načelnik iz Interpola kog su tukli policajci Dijane Hrkalović!
Foto: printscreen/instagram/192_rs, Kurir

Ukinut pritvor osumnjičenima

IMAO SAM OPERACIJU VILICE, SLOMLJENA MI JE I ŠAKA: Saslušan načelnik iz Interpola kog su tukli policajci Dijane Hrkalović!

Crna Hronika -

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan M. V. (43), jedan od načelnika u Interpolu.

On je ispitan u svojstvu oštećenog, a kako smo ranije pisali, sumnja se da su ga na Cvetnom trgu u Beogradu, 21. februara pretukli policajci D. S. (43) i M. R. (47), za koje se veruje da su bili poslušnici nekadašnje državne sekretarke Dijane Hrkalović.

Dijana Hrkalović
Dijana Hrkalovićfoto: Instagram

Kako Kurir nezvanično saznaje, oštećeni M. V. je rekao da je u lošim odnosima sa osumnjičenima još od ranije.

- M. V. je rekao da ga je nemili događaj uznemirio i potresao, kao i da je imao operaciju vilice - kaže naš izvor i dodaje da se oštećeni pridružio krivičnom gonjenu D. S. i M. R. i istakao je pravno-imovinski zahtev.

Naš izvor dodaje i da je M. V. tokom napada zadobio prelom šake i vilice.

- Šaka mi je polomljena kada je D. S. krenuo da me udari, a ja sam ga blokirao. Vilicu mi je polomio M. R. - navodno je izjavio oštećeni na salsušanju.

Ovde se dogodila tuča na Cvetnom trgu
Ovde se dogodila tuča na Cvetnom trgufoto: Kurir

Kako saznajemo, nakon ispitivanja svedoka-osetećenog Prvo osnovno javno tuzilastvo se saglasilo sa predlogom branioca za ukidanje pritvora za osumnjičene, i dostavilo sudu na odluku taj predlog.

Iz Prvog osnovnog suda je potvrđeno da je D. S. i M. R. ukinut pritvor.

Podsetimo, D. S. i M. R. su na saslušanju u tužilaštvu negirali krivično delo, navodeći da je došlo do svađe, ali nisu želeli da kažu povod. Tvrdili su da je M. V. njiih udarao, a ne oni njega. U javnosti se pojavio i snimak napada na Cvetnom trgu.

Kako smo ranije pisali, D. S. i M. R., koji su uhapšeni zbog prebijanja kolege u centru Beogarda, navodno su bili u tajnoj grupi unutar MUP-a koju je svojevremeno formirala Dijana Hrkalović za "specijalne operacije". Naziv te grupe bio je "Mangusta" i ona se pominje i u optužnici protiv nekadašnje državne sekretarke koja je u pritvoru zbog sumnje da je počinila krivično delo trgovina uticajem.

- Grupu je činilo deset visokopozicioniranih policajaca, sumnja se da je ona formirama kako bi se u najvećoj tajnosti organizovala prisluškivanja, kao i pratnja ljudi za koje je Hrkalovićeva sumnjala da su bliski "škaljaraskom klanu" - kaže sagovornik Kurira.

(Kurir.rs - J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track