BRUTALNO UBIO ULIČNOG SVIRAČA BLEKIJA ZBOG 390 DINARA: Žarku R. produžen pritvor za još 30 dana
Foto: Kurir, Printscreen

zločin u novom sadu

BRUTALNO UBIO ULIČNOG SVIRAČA BLEKIJA ZBOG 390 DINARA: Žarku R. produžen pritvor za još 30 dana

Crna Hronika -

Žarku R. (21) iz Žablja, osumnjičenom za ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61) u februaru u centru Novog Sada, produžen je pritvor za još 30 dana.

Da podsetimo, Žarko R. osumnjičen je da je 9. februara do smrtitukao Kostića jer nije imao da mu da više od 390 dinara. Omiljeni ulični svirač Novosađana pronađen je u zoru u lokvi krvi bez svesti na pločniku u Kosovskoj ulici u Novom Sadu. Slučajni prolaznik je pozvao Hitnu pomoć, ali je Bleki, ubrzo preminuo. Nesrećnom čoveku ustanovljeno je da je imao prelom lobanje i rebara.

- Žarko R. je lociran posle nekoliko sati i uhapšen, a već je detaljno ispričao kako je tukao nesrećnog svirača. On je ispričao inspektorima da je posle zločina ostao u blizini i posmatrao kako nesrećni čovek leži na pločniku - podseća naš sagovornik i dodaje da mu se na teret stavlja teško ubistvo.

Posle hapšenja pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog uznemirenja javnosti.

osumnjičeni mladić i ulični pevač
osumnjičeni mladić i ulični pevačfoto: Printscreen Kanal 9

Novosađani su se tada danima opraštali od Blekija, a u pothodniku na Bulevaru Mihajla Pupina, gde je najčešće bio sa gitarom i svirao, sugrađani su ostavljali cveće, palili sveće. Na zidu su izlepili nekoliko Kostićevih fotografija iz mlađih dana i pesme.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track