IDENTIFIKOVAN PUCAČ IZ STEFAN BRAUNA: Došao sa 3 druga i devojkom, a onda je nastao HAOS! Dvojica uhapšena, policija juri NAVIJAČA
Foto: Printscreen/Facebook, Kurir

istraga

IDENTIFIKOVAN PUCAČ IZ STEFAN BRAUNA: Došao sa 3 druga i devojkom, a onda je nastao HAOS! Dvojica uhapšena, policija juri NAVIJAČA

Crna Hronika -

Policija traga za muškarcem starim oko 25 godina, nižeg rasta, koji je bio u crnom, zbog sumnje da je potegao pištolj pošto je izbačen iz lokala i teško ranio Mira Č. (41)

Miro Č. (41), šef obezbeđenja kluba "Stefan Braun", teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u noći između ponedeljka i utorka na samom ulazu u poznati beogradski noćni klub. Kako Kurir nezvanično saznaje, nekoliko sati pošto je ispred ulaza u klub ispalio osam hitaca, od kojih je sedam pogodilo Mira Č., napadač je identifikovan. Navodno, reč je o pripadniku jedne navijačke grupe s Banovog brda.

Pucnjavi je, navodno, prethodila svađa, a potom i tuča dve grupe mladića u klubu zbog devojke koja je bila u društvu pucača.

M.Č., Stefan Braun, pucnjava, ranjeni šef obezbeđenja
foto: Printscreen/Facebook

Flertovala

- Pucač je u klub došao u društvu trojice mladića i jedne devojke. Kako su ispričali očevici, devojka je flertovala s muškarcem iz drugog društva i tada je izbila prepirka, a potom i tuča između dve grupe. Obezbeđenje kluba je odmah reagovalo i izbacilo grupu mladića i devojku napolje - priča izvor Kurira.

Osumnjičeni je, međutim, najverovatnije nameravao da se vrati u klub, ali s pištoljem. Još uvek se utvrđuje da li ga je imao skrivenog kod sebe ili ga je možda uzeo iz automobila parkiranog u blizini kluba.

- Šef obezbeđenja Miro Č. najverovatnije je video još pre nego što je napadač izašao iz lifta da nosi pištolj u ruci. Kako su svedoci ispričali, šef obezbeđenja krenuo je ka njemu kako bi ga sprečio da napravi krvoproliće u punom klubu, ali je napadač odmah ispalio prvi, a potom još sedam metaka pravo u Mira Č. Nesrećni čovek je pao, a napadač, kog su očevici opisali kao momka starog oko 25 godina, nižeg rasta, obučenog u crno, pobegao je - dodaje naš sagovornik.

Borba za život

Pogođen u nogu, bubreg i grudi

Miro Č. je, kako Kurir saznaje, sa sedam hitaca pogođen u nogu, bubreg i grudi. - Zadobio je teške povrede, projektili su mu povredili pankreas, bubreg i tanko crevo, a izgubio je i mnogo krvi. Operacija je trajala nekoliko sati i lekari su uspeli da stabilizuju njegovo stanje, koje je i dalje ozbiljno, zbog čega je pod budnim okom doktora - kaže izvor Kurira.

pucnjava, Stefan Braun
foto: Kurir

On otkriva da ranjeni Miro Č., navodno, u trenutku kada je izbio sukobu u klubu između dve grupe mladića, uopše nije bio unutra.

- Sve što se dogodilo snimile su sigurnosne kamere. Policija je odmah uzela snimke i brzo identifikovala sve aktere incidenta - dodaje naš sagovornik. - Policija je brzo stigla u klub. Uzeti su svi tragovi, uključujući i osam čaura, a uzete su i izjave od zaposlenih i gostiju.

Uhapšeni drugovi

Odmah su uhapšena i dvojica mladića koji su bila u društvu pucača.

- Saša S. (28) priveden je u parkiranom automobilu u blizini kluba, dok je Igor J. (29) priveden u blizini autobuske stanice. I jednom i drugom konstatovane su povrede koje su prethodno zadobili tokom tuče s drugom grupom mladića u klubu - dodaje on.

Kurir.rs/J. S.

Bonus video:

00:05

Pucnjava u srednjoj školi u Kanzas Sitiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track