TUŽILAŠTVO TRAŽI 12 GODINA ROBIJE ZA UBICU MLADOG NEMANJE KOD GADŽINOG HANA: Izboden nasmrt pred maloletnom devojkom
Foto: Dragan Ilić

Na današnjem ročištu obe strane su iznele završne reči

TUŽILAŠTVO TRAŽI 12 GODINA ROBIJE ZA UBICU MLADOG NEMANJE KOD GADŽINOG HANA: Izboden nasmrt pred maloletnom devojkom

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je minimum 12 godina zatvorske kazne za Milana Tanića (18) koji je optužen za ubistvo Nemanje Atanaskovića koje se dogodilo početkom januara 2020. godine u selu Zaplanjska toponica kod Gadžinog hana.

Na današnjem ročištu obe strane su iznele završne reči. Ubistvu je prethodila tuča u toponici gde je Nemanja zadobio hematome, a u sukobu je učestvovalo više lica.

Nakon toga, pokojni Nemanja je sa devojkom Nikolinom (14) došao ispred Tanićeve kuće. Ona je pozvala Milana da izađe. Nemanja mu je uputio reči "Zašto me onoliko isprebijaste brate". Posle toga je došlo do borbe noževima. Nemanja je izdahnuo nakon šest ubodnih rana, četiri u grudi, među kojima jedan u srce.

Zamenik javnog tužioca je zatražila minimum 12 godina zatvora, ali još dve godine jer je Tanić naneo i lake telesne povrede.

Z.Toponica, zaplanska toponica, ubistvo, Milan Tanić, Nemanja Antanasović
foto: D.I.

- Optuženi je iz desnog rukava spustio nož u šaku i prvi započeo napad tako da se ne može govoriti o samoodbrani. Nemanja mu je prve reči uputio skrštenih ruku, a kasnije je zadobio četiri rane u predelu grudnog koša- rekla je Stevanovićeva.

Na zahtev za ovom kaznom, majka i otac pokojnog Nemanje, Dobrosav i Anica su se pobunili, ali ih je sudija Mirko Drašković umirio.

- On da dobije 12 godina, a ja dete nikad neću da vidim. Mnogo je to mala kazna- rekla je majka.

Tanić je dobio reč, izrazivši žaljenje.

- Žao mi je što se to tako dogodilo. Nisam imao nameru da se to tako dogodi- rekao je Tanić.

Njegov branilacc, advokat Dragan Lazarević je u završnoj reči rekao da je to bila samodbrana, a na čemu je insistirao tokom suđenja.

- Milan i Nemanja su se do tada zvali "brate" i nepoznato je zašto se sve to dogodilo. Na licu mesta su nađena tri noža, a samo je jedan bio Milanov. U skladu sa istragom tražim najminimalniju zakonsku kaznu za mog branjenika- rekao je Lazarević.

Na suđenju je rečeno da je i Nikolina imala dve posekotine u tom sukobu Milana i Nemanje. Izricanje presude zakazano za 21. mart ove godine.

M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track