ZNALI SMO ČIME SE BAVI, PLATIO JE CENU TAKVOG ŽIVOTA: Komšije progovorile o ubijenom Penčiću, a njegova porodica rekla samo ovo!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

dan posle likvidacije u obrenovcu

ZNALI SMO ČIME SE BAVI, PLATIO JE CENU TAKVOG ŽIVOTA: Komšije progovorile o ubijenom Penčiću, a njegova porodica rekla samo ovo!

Crna Hronika -

Branislav Bane Penčić (41), vođa Partizanove navijačke grupe Hed hanters, ubijen je juče u klasičnoj sačekuši u Obrenovcu , a njegove komšije kažu "da iako su znali čime se bavi, za njega nemaju loše rečI".

- Iako smo znali čime se bavi i iako je sada verovatno platio cenu takvog načina života, mi o njemu nemamo lošu reč da kažemo. Prema komšijama je bio fin, a njegova porodica inače nije problematična, svi su intelektualci - navode naši sagovornici i dodaju da su na mestu pucnjave viđeni i i pripadnici njegove navijačke grupe.

Kurir je juče bio u Obrenovcu, a porodica ubijenog Penčića ljubazno je poručila "da ih razumemo".

- Hvala vam na razumevanju, ali mi ne želimo da bilo šta komentarišemo - rekao je uplakani muškarac, koji je otvorio vrata.

Podsetimo, Penčić, koji je godinama živeo i radio u Austriji, likvidiran je sa tri hica u Ulici Vuka Karadžića i to pred suprugom.

- Ubica je očigledno dobro poznavao Penčićevo kretanje i čekao ga je u blizini zgrade u kojoj mu stanuju članovi porodice. Kada je Penčić izašao iz kola, pošto se parkirao, ubica je ispalio smrtonosne hice. Jedan metak ga je pogpdio direktno u srce - navodi sagovornik iz istrage.

Uviđaj na mestu zločina:

1 / 9 Foto: Kurir

Na mesto pucnjave odmah su poslate jake policijske ekipe.

- U ulici se nalazio i forenzički tim, kao i zamenik Višeg javnog tužilaštva, koji je obavljao uviđaj. Ceo kraj je bio blokiran, inspektori su preuzimali snimke sa nadzornih kamera i pretraživali okolne zgrade kako bi se utvrdilo odakle je pucano na Penčića. Sumnja se da je ubica iskoristio gungulu koja je nastala nakon upucavanja i pobegao - priča izvor.

Opomena

Polupana mu šoferka pre mesec dana

Komšije iz Ulice Vuka Karadžića tvrde da je Penčić pre mesec dana imao problem.

- Njemu je neko polupao šoferšajbnu na automobilu koji vozi. Verovatno je to bio vid opomene - kažu komšije.

Penčić je, kako saznajemo, odranije dobro poznat policiji.

- On se nedavno vratio iz Austrije, gde je navodno bio u zatvoru, a pre toga je i u Srbiji osuđivan desetak puta i povezivan sa švercom narkotika. Sumnja se da je i u Austriji takođe bio pripadnik navijačke grupe - objašnjava sagovornik Kurira.

Da podsetimo, ovo nije prvi napad na Branislava Penčića.

- Penčić je i u januaru 2016. godine ranjen na autobuskoj stanici u Obrenovcu, navodno, kada je krenuo na posao. Tu pucnjavu je preživeo jer je zadobio samo prostrelnu ranu kolena, a spekuliše se da je bio ranjavan i u inostranstvu.

Kako je "Insajder" ranije izveštavao, protiv Penčića je periodu od sedam godina bilo podneto više od 12 krivičnih prijava. Navijačka grupa kojoj je on u to vreme pripadao bila je izuzetno uticajna.

- Protiv njega su se vodili postupci zbog ometanja službenog lica, a podnošene su krivične prijave za otmicu, nasilničko ponašanje, trgovinu drogom - rekao je izvor Kurira.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track