ZA SEDAM GODINA UBIJENO PETORO VOĐA SA JUŽNE TRIBINE: Penčić nije jedini, ovo je CRNI NIZ! (FOTO)
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

likvidacije partizanovaca

ZA SEDAM GODINA UBIJENO PETORO VOĐA SA JUŽNE TRIBINE: Penčić nije jedini, ovo je CRNI NIZ! (FOTO)

Crna Hronika -

Branislav Penčić (41), vođa partizanove navijačke grupe "Hed hanters" koji je brutalno likvidiran juče u centru Obrenovca, nije jedini vođa sa južne tribine koji više nije među živima!

Broj ubijenih navijača i vođa navijačkih grupa, nažalost, sve je veći iz godine u godinu. Stručnjaci koji su za Kurir ranije govorili na ovu temu bili su saglasni u toceni da je organizovanim navijačkim grupama sport samo paravan za bavljenje kriminalnim aktivnostima.

Penčić je, kako smo pisali, likvidran sa tri hica, koja su ispaljena sa razdaljine od 30 metara. U tom trenutku je izlazio iz džipa u ulici Vuka Karadžića, gde je bio u društvu supruge. Penčić se srušio kao pokošen, a njegova žena pokušala je da mu pomogne, međutim, on je ubrzo preminuo.

Branislav Penčić
foto: Društvene mreže

Egzekutor iz Obrenovca još uvek nije uhapšen, a ima i onih likvidacija vođa navijača Partizana koje su do dan danas ostale misterija. Ubistvo koje je promenilo svet podzemlja i navijačkih krugova sigurno jeste likvidacije Aleksandra Stankovića, vođe Paritizanove grupe "Janjičari" u oktobru 2016. godine u Beogradu. Njegove ubice nikada zvanično nisu otrkivene, niti procesuirane, iako se spekuliše da iza njegovog ubistva stoji "škaljarski klan".

aleksandar stanković
aleksandar stankovićfoto: Damir Dervišagić

Samo dva meseca pre Stankovićevog ubistva likvidiran je Alen Kostić Kubi, vođa navijačke grupe "Zabranjeni", takođe jedne od Partizanovih frakcija. Kubi je ubijen u Železniku u Beogradu. Pre njega, u septembru 2015. godine, istu sudbinu doiveo je Aleksandar Joksić, takođe vođa partizanove frakcije "Jang bojsa" u beogradskom naselju Rakovica.

stanković, joksić i kostić
stanković, joksić i kostićfoto: Kurir Sport

Da crni niz kluba iz Humske ulice nije zaustavljen, govori nam i ubistvo jednog od vođa "Alkatraza" Ljubomira Markovića zvanog Kića, u novembru 2019. u našoj prestonici. O Markovićevoj likvidaciji pričao je i svedok-saradnik Bojan Hrvatin, govoreći o zločinima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Između ostalog, svedok-sardanik je navodno naveo da je Miljković gledao Kićinu egzekuciju u džipu, koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

marković izrešetan kad je izlazio iz balona za fudbal
marković izrešetan kad je izlazio iz balona za fudbalfoto: Printskrin

- Onako usput mi je spomenuo da je on predložio da se Kića ubije, da je smatrao da je to jedini način i da je tako najbolje bilo da se zaplaše sve frakcije na Partizanovoj južnoj tribini, koja je bila razbijena, i da je bio u pravu. Nije mi mnogo pričao o detaljima, usput mi je ispričao da je lično stajao u blizini pumpe u Grčića Milenka, i znam da je rekao da je gledao odatle - navodno je ispričao svedok-saradnik.

Da klan Belivuk-Miljković, kako se sumnja, stoji iza smrti još nekih vođa sa južne tribine, postalo je poznato nakon njihovog hapšenja 4. februara prošle godine.

belivuk i gligorijević
belivuk i gligorijevićfoto: Pritnscreen/Instagram

Klanu se na teret stavlja i ubistvo Aleksandara Gligorijevića Pukija, predsednika FK Tekstilac iz Odžaka i velikog navijača "Principa". Prema optužnici, on je namamljen, brutalno ubijen, a potom samlevan u mašini za mlevenje mesa u kući u Ritopeku.

veličković, miljković i belivuk
veličković, miljković i belivukfoto: Starsport

- Ista sudbina dočekala je i vođu navijača "Jang bojsa", Gorana Veličkovića Goksija. Naime, kako se navodi u optužnici, klan Veljka Belivuka u avgustu 2020. oteo ga je i ubio u kući u Ritopeku. Veličkoviću su odsekli glavu i isitnili delove tela, pa ostatke samleli u industrijskoj mašini za meso - podseća izvor.

Reč stručnjaka

Vođa navijača je unosan posao

Stručnjaci su ranije za Kurir objasnili i kako je posao vođe neke navijačke grupe veoma unosan.

- Njihov primarni posao je trgovina narkoticima. Pored toga, rade kao obezbeđenje, ucenjuju, iznuđuju novac. Neretko su umešani u poslove klubova, pa po nalogu uticajnih ljudi obavljaju razne poslove. Vođe su te koje ubiraju sav profit od svih nelegalnih aktivnosti kojima se bave. Među njima nema demokratije, vlada stroga podela aktivnosti i zaduženja, ali je vođa taj koji donosi sve odluke, dok ih ostali izvršavaju. Biti vođa danas je vrlo unosan posao - rekli su ranije za Kurir poznavaoci prilika.

UBISTVA

x 29. septembar 2015. - Aleksandar Joksić (35) ubijen u Rakovici u Beogradu

x 13. avgust 2016. - Alen Kostić Kubi (27) ubijen u Železniku u Beogradu

x 13. oktobra 2016. - Aleksandar Stanković (30) ubijen u Bačvanskoj ulici u Beogradu

x 16. jun 2020. - Aleksandar Gligorijević Puki (42) ubijen u kući strave u Ritopeku u Beogradu

x 3. avgust 2020. - Goran Veličković Goksi (33) ubijen u kući strave u Ritopeku u Beogradu

x 19. marta 2022. - Branislav Penčić Bane (41) ubijen u Obrenovcu

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track