OBRT! BIVŠI VOĐA GROBARA NIJE UBIJEN IZ SNAJPERA: Policija na licu mesta pronašla čaure iz pištolja s prigušivačem!
Foto: Privatna Arhiva, Kurir

UBISTVO U OBRENOVCU

OBRT! BIVŠI VOĐA GROBARA NIJE UBIJEN IZ SNAJPERA: Policija na licu mesta pronašla čaure iz pištolja s prigušivačem!

Crna Hronika -

Branisav Bane Penčić bivši vođa navijačke grupe Head Hunters FK “Partizan” ubijen je iz pištolja sa prigušivačem iz zasede kada je parkirao svoj automobil ispred porodične kuće u kojoj je živeo sa porodicom.

Iako se prvobitno sumnjalo da je Penčić ubijen pucnjem iz snajpera, policija je na licu mesta pronašla čaure koje su iz pištolja sa prigušivačem iz koga je pucano u Penčića.

- Ubica ga je čekao u zasedi i kada je video da Penčić parkira auto izašao je i pucao mu u grudi. Potom je pobegao - navodi izvor upoznat sa slučajem.

Tragediji je prisustvovala i supruga ubijenog koja je prošla nepovređena, a kako su ispričale komšije zatekli su je kako kleči pod svog supruga i doziva pomoć.

- U tom trenutku dosta suseda je izašlo i skupilo se oko njih. Mislila sam da je čovek doživeo srčani udar. Ona mu je pričala, pokušavajući da se osvesti - kaže komšinica.

Branislav Penčić, Obrenovac, pucnjava, ubistvo
foto: Kurir, Privatna Arhiva

Prema njenim rečima, Hitna pomoć je došla kroz nekoliko minuta i prevezli su u bolnicu ranjenog Penčića, inače nekadašnjeg vođu Partizanove grupe “Hed hanters”. Za njima je otišla i njegova supruga.

- Kasnije se vratila, kad je stigla policija, i videla sam momenat kada je razgovarala telefonom. Pala je na kolena i počela da plače, to je verovatno bio trenutak kad su joj javili da je umro - priča ona.

Komšije pričaju da nisu dobro poznavali Penčića, te da su ga se neki plašili i izbegavali kontakt sa njim. Svi su preplašeni jer se ubistvo desilo usred bela dana.

- Ne znam ih, ali verujem da je bio opasna osoba čim je ubijen na takav način - kažu preplašene komšije.

Ovo nije prvi put da je našao na meti napadača. Naime, prvi put je ranjen 2016. godine na autobuskoj stanici u Obrenovcu. Do 2013. godine je bio vođa navijača grupe “Hed hanters”, koja je do tada važila za ozbiljnu grupu u navijačkom svetu.

- Nepoznata osoba je oko 16.10 ispalila dva do tri hica iz vatrenog oružja ka muškarcu starom oko 35 godina na autobuskoj stanici u Obrenovcu, i nanela mu prostrelnu ranu u predelu kolena - rekli su tada u Birou MUP-a.

U periodu od sedam godina protiv njega je podneto više od 12 krivičnih prijava zbog krivičnih dela nasilničko ponašanje, otmica, neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga, napad na službeno lice, krađa.

Jedna od njih je podneta jer je sa grupom navijača 2008. zaustavio u Bulevaru vojvode Mišića automobile, čime su prekinuli saobraćaj da bi potom izašli iz automobila, urinirali po ulici i vređali putnike na stanici - navedeno je u prijavi.

On je godinu dana ranije bio osumnjičen da se bavi prodajom droge na teritoriji Obrenovca.

Na zatvor je bio osuđen 2008. na 10 meseci, za krivično delo iz 2007. sprečavanje službenih luca u vršenju službene radnje, ali je Okružni sud je ukinuo prvostepenu presudu.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

00:33

TRAGOVI KRVI NA SVE STRANE! Jeziva scena u Mirijevu jutro nakon sačekuše u kojoj je UPUCAN MLADIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track