PROFESIONALNA LIKVIDACIJA U OBRENOVCU: Maskirani egzekutor pucao na vođu navijača iz zgrade, saučesnik ga čekao u "fijat puntu"?
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

PROFESIONALNA LIKVIDACIJA U OBRENOVCU: Maskirani egzekutor pucao na vođu navijača iz zgrade, saučesnik ga čekao u "fijat puntu"?

Crna Hronika -

Deo dvorišta u kom je Branislav Penčić (41), vođu Partizanove grupe Hed hanters, likvidiran nije pokriven kamerama, ali su napadači snimljeni sa okolnih objekata

Dva masikirana napadača u automobilu "fijat punto" satima su, kako se sumnja, čekala, a potom i likvidirala Branislava Baneta Penčića (41), vođu Partizanove navijačke grupe Hed hanters!

Penčić je, podsetimo, ubijen prekjuče popodne u mafijačkoj sačekuši u Ulici Vuka Karadžića u Obrenovcu. On je, kako smo već pisali, pogođen sa tri hica, od kojih ga je jedan pogodio direktno u srce, kada je parkirao svoj džip na parkingu zgrade i sa suprugom krenuo ka ulazu u zgradu.

vođa navijača
vođa navijačafoto: Privatna Arhiva

Dugo ga čekali

- Čuli smo da se sumnja da je egzekutor sa saučesnikom bio u kolima "fijat punto" i da je dugo čekao žrtvu. Kada se Penčić parkirao u dvorištu ispred zgrade, maskirani napadač je kroz drugi ulaz ušao u zgradu. Inače, ta zgrada ima dva ulaza - jedan iz Ulice Vuka Karadžića, a drugi iz dvorišta. Čim je Penčić krenuo ka ulazu u zgradu iz dvorišta, egzekutor je iznutra ispalio hice, a potom se okrenuo i izašao na drugi izlaz, na Ulicu Vuka Karadžića - objašnjava naš izvor i nastavlja:

Policija je i dan nakon ubistva bila na terenu.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

- Pošto je izašao iz zgrade, ušao je u "fijat punta" koji ga je čekao, tako da ga je saučesnik odvezao sa mesta zločina. Inače, čuli smo i da su napadači znali njegove navike i kretanje, tako da je ovo po svemu sudeći vrlo profesionalno isplanirano.

Žitelji Ulice Vuka Karadžića objašnjavaju da su inspektori tokom uviđaja "pretresli" svaki pedalj dvorišta, a da su kod ulaza u zgradu uzimali otiske.

- Penčić je ubijen tačno u delu dvorišta koji nije pokriven kamerama, tako da sam zločin najverovatnije nije snimljen. Međutim, uzimali su snimke sa okolnih zgrada i objekata i navodno su zahvaljujući njima uspeli da otkriju vozilo napadača - objašnjavaju naši sagovornici.

Prema rečima izvora, istraga ide u više pravaca.

00:32

Mesto gde je ubijen Branislav Penčić u Obrenovcu

- Jedan pravac usmeren je ka Penčićevim poslovima u Austriji, u kojoj je godinama živeo i radio, ali i bio u zatvoru. Proverava se da li je vođa navijača u Austriji bio povezan sa švercom narkotika, kao i sa kim je sarađivao, ali i da li se nekome zamerio. Naime, on je nedavno izašao iz zatvora u Austriji, posle čega je došao u Srbiju, tako da se za sada pretpostavlja da je likvidacija povezana sa poslovima u toj državi - kaže naš izvor i dodaje da policija detaljno proverava sve njegove kontakte u Srbiji.

Umro ženi na rukama

supruga ubijenog penčića uplakana
supruga ubijenog penčića uplakanafoto: Kurir

- Njegova supruga, koja je gledala kako Branislav umire, van sebe je. Ona je još na uviđaju pričala s policajcima, ali pitanje je šta je u takvom stanju mogla da kaže, jer muž joj je praktično umro na rukama i treba joj vremena da dođe seb - objašnjava izvor.

Žitelji Ulice Vuka Karadžića kažu i da su šokirani mafijaškim ubistvom usred bela dana.

Fotografije sa mesta ubistva Branislava Penčića.

1 / 6 Foto: Kurir

- Čulo se dva puta onako "tap, tap", ali to nije bio klasični zvuk pucnjave, nego je bilo tiše i prigušeno. Zato mislimo da je ubijen iz pištolja s prigušivačem, a neki pominju i snajper. U početku smo mislili da je čovek doživeo srčani udar, jer je pao prvo na haubu svog džipa, a zatim je pao na zemlju - kaže jedan Obrenovčanin:

- Brzo se sve odigralo. Žena ga je dozivala, molila da ostane uz nju.

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja