SKANDAL TRESE ELITNU NEMAČKU ŠKOLU NA SENJAKU: Maloletnice optužile nastavnike etike za seksualno uznemiravanje
Foto: Shutterstock

istraga

SKANDAL TRESE ELITNU NEMAČKU ŠKOLU NA SENJAKU: Maloletnice optužile nastavnike etike za seksualno uznemiravanje

Crna Hronika -

Nastavnik Nemačke škole u Beogradu, protiv kog je Prvo osnovno tužilaštvo naložilo prikupljanje potrebnih obaveštenja, pošto su dve maloletne učenice preko advokata podnele krivičnu prijavu protiv njega za polno uznemiravanje, u ovoj elitnoj školi predaje etiku i istoriju! Kako Kurir saznaje, on se već nekoliko dana, od kako je izbio skandal, ne pojavljuje na časovima i u školi, a navodno je posle izbijanja skandala suspendovan.

- Prvi put devojčice su ga prijavile razrednom starešini u novembru prošle godine. Zatim su se za pomoć obratile direktoru škole, ali pošto je izostala konkretkan reakcija, a neprimereno ponašanje nastavnika, navodno se nastavilo, one obavestile i roditelje, a potom je protiv njega podneta i krivična prijava tužilaštvu - kaže izvor Kurira i dodaje da je reč o nastavniku koji je državljanin Nemačke i koji je pre nekoliko godina došao u Srbiju.

Apelacioni Sud, Katanićeva
foto: Nenad Kostić

Kako navodi, sumnja se da je polno uznemiravanje učenica trajalo od početka ove školske godine, odnosno od septembra 2021. Prema nezvaničnim informacijama, nastavnik je devojčicama ove internacionalne škole na Senjaku, upućivao neprimerene komentare i poglede na njihove grudi i intimne delove tela..

Elitna škola

Nemačka škola u Beogradu, prema rečima sagovornika Kurira, elitna je škola u kojoj do sada nije bilo sličnih pritužbi. - Reč je o renomiranoj školi, u kojoj do sada nije bilo nikakvih problema. Očito da je reč o izolovanom slučaju, koji mora da bude sankcionisan po zakonu, ukoliko se utvrdi da je bilo polnog uznemiravanja učenica - kaže izvor Kurira.

- Prema njihovim navodima, upadljivo je zurio u njihove intimne delove tela i davao neprimerene komentare - dodaje on.

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, saopštilo je da je formiralo predmet i uputilo zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja prosvetnoj inspekciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog nadzora, kako bi se utvrdilo šta se dogodilo u Nemačkoj školi u Beogradu i da li su optužbe maloletnih učenica protiv nastavnika osnovane.

- Formiran je predmet kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično delo polno uznemiravanje. Tužilaštvu je podneta krivična prijava od strane dvojice učenika predmetne škole, preko punomoćnika, zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo - saopšteno je iz tužilaštva.

Kurir.rs/ J. S.

Bonus video:

01:19

ŽRTVA NIKAD NIJE KRIVA! Psihoterapeut Aleksandra Đurić o zlostavljenima: U patrijarhalnim sredinama žrve se omalovažavaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track