NASTAVNIK SE NEĆE VRAĆATI NA POSAO: Oglasila se elitna Nemačka škola u Beogradu posle sumnji na polno uznemiravanje učenica
Foto: Printscreen

škola pozdravila uključivanje tužilaštva

NASTAVNIK SE NEĆE VRAĆATI NA POSAO: Oglasila se elitna Nemačka škola u Beogradu posle sumnji na polno uznemiravanje učenica

Crna Hronika -

Više učenica i jedna nastavnica Nemačke škole u Beogradu iznele su nedavno više optužbi protiv jednog od nastavnika

BEOGRAD - Nemačka škola u Beogradu saopštila je danas da pozdravlja uključivanje Prvog javnog tužilaštva u slučaju utvrdjivanje činjenica o mogućem polnom uznemiravanju jednog od nastavnika prema učenicama te škole.

Iz te škole su naveli da se taj nastavnik do kraja školske godine neće vraćati na nastavu, kao i da mu krajem školske godine prestaje angažovanje.

"Imajući u vidu da je u ovom slučaju reč o maloletnim licima, škola do sada nije želela da se oglašava u medijima, trudeći se da zaštiti involvirane učenice od mogućih neprijatnosti vezanih za interesovanje javnosti. Zato apelujemo i na medije da u svojim izveštavanjima vode računa o interesu maloletnih lica, naših učenika", navodi se u saopštenju.

Istakli su da su do sada preduzeli "niz mera", koje su poznate učenicima i njihovim roditeljima s kojima se aktivno saradjuje, kao i da škola najozbiljnije shvata iznete optužbe i da su iskazali "nultu toleranciju prema bilo kakvim oblicima nedopustivog ponašanja".

"Između ostalog, škola je formirala poseban tim koji čine predstavnici škole i predstavnici roditelja. Cilj formiranja tima je utvrdjivanje činjenica u vezi sa ovim slučajem, i taj proces je u toku", naveli su iz te škole.

Više učenica i jedna nastavnica Nemačke škole u Beogradu iznele su nedavno više optužbi protiv jednog od nastavnika te škole, koga su optužile da je "maloletnice upadljivo odmeravao pogledom, unosio im se u lice i dobacivao seksističke komentare".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track