NIKOLIN UBICA POSLE ZLOČINA HTEO DA UBIJE I BIVŠE ŠEFOVE: Policija se oglasila o brutalnom ubistvu mladića iz Kragujevca
Foto: Printscreen

NIKOLIN UBICA POSLE ZLOČINA HTEO DA UBIJE I BIVŠE ŠEFOVE: Policija se oglasila o brutalnom ubistvu mladića iz Kragujevca

Crna Hronika -

Džeremi Džerom Spajser (31) iz Arkanzasa, koji je u utorak u Čikagu brutalno ubio državljanina Srbije Nikolu Mišovića (30), i teško ranio jednu ženu, najverovatnije je želeo da ubije i svog bivšeg poslodavca.

Jezivo ubistvo srpskog državljanina u Čikagu dogodilo se oko 15 časova po tamošnjem vremenu, u prostorijama firme čiji je Nikola Mišović bio vlasnik. Spajser, koji je nakon krvavog pira izvršio samoubistvo, ispalio je više hitaca u Nikolu, a potom je otišao u drugu firmu gde je nekada ranio i teško ranio bivšu koleginicu. Nakon toga je otišao u kancelarije treće firme, gde je takođe nekad radio i zahtevao da vidi vlasnika. Kada mu je rečeno da vlasnik nije tu, on je pobegao sa mesta zločina.

Čikago, Ubijen Srbin
foto: Printscreen/CBS

Kako su saopštili iz policije, osumnjičeni je za Nikolu Mišovića radio oko nedelju dana.

- Spajser je odradio jednu turu i posvađao se sa poslodavcem oko toga da li će voziti i drugu, zbog čega je firma odlučila da ga otpusti - saopšteno je iz policije.

Nakon rasprave, Spajser je ispalio više hitaca u Nikolu. Hitna pomoć je Srbina prevezla u bolnicu, gde je i podlegao povredama. Policija navodi da je Spajser, nakon što je upucao Mišovića, otišao u druge dve špediterske firme, unutar istog kompleksa, gde je prethodno radio.

- Upucao je i teško ranio ženu (31), računovođu u firmi Force Transportation, a potom je otišao u firmu Egzit, ali je izašao kada je saznao da direktor firme nije tamo - navode iz policije.

Kako su naveli, Spajser je u firmi u kojoj je ranjena žena, radio pre nego što se zaposlio kod Nikole.

- Prethodno je radio u firmi čijeg vlasnika nije pronašao - naveli su iz policije.

Istakli su da je Spajser ispalio više hitaca i u ženu, koja je operisana i nalazi se u bolnici u stabilnom stanju. Policija navodi da je nakon krvavog pira Spajser peške pobegao oko kilometar, gde je ušao u još jednu firmu i tražio da koristi toalet. Zaposleni su ga 20 minuta kasnije zamolili da napusti njihove prostorije i pozvali su policiju, koja je do tada već uveliko tragala za njim.

Oko 17 časova pronašli su ga kako sedi na trotoaru u neposrednoj blizini.

- Kako sam shvatio, kada je policajac prišao Spajser je pomerio ruku. Policajac je iza vozila potražio zaklion i u tom trenutku je čuo pucanj. Kada je pogledao, Spajser je bio mrtav - rekao je zamenik komandira Mark Loftus.

Iz policije su saopštili da je Spajser živeo u jednom hotelu oko nedelju dana. Prilikom pretresa sobe koju je koristio pronađena je prazna futrola za pištolj. Nadležni su saopštili da je Spajser ranije osuđivan u Arkanzasu zbog napada.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track