EGZEKUTOR IZ BOSNE UBIO VOĐU NAVIJAČA U OBRENOVCU: Posle zločina pobegao "puntom" iz renta kara! POMAGAČ MU BIO BEGUNAC IZ ZATVORA
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

istraga

EGZEKUTOR IZ BOSNE UBIO VOĐU NAVIJAČA U OBRENOVCU: Posle zločina pobegao "puntom" iz renta kara! POMAGAČ MU BIO BEGUNAC IZ ZATVORA

Crna Hronika -

Damir P. (26), za kojim je raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je iz pištolja sa prigušivačem ubio Branislava Penčića, višeg vođu navijača grupe "Hed Hanters", FK Partizan, najverovatnije je uspeo da pobegne iz Srbije posle zločina! Kako Kurir saznaje, on je državljanin Bosne i Hercegovine i sumnja se da je uspeo da pređe granicu i vrati se u Bosnu.

- Sumnja se da su mu pomagači u zločinu bili makednski državljanin Umeri Š. (52), kod kog su pronađena falsifikovana dokumenta na ime Viktor Kovačić. Inače, prema nezvaničnim informacijama, on je pobegao iz zatvora u Makedoniji i za njim traga i ta država. Drugi pomagač je Igor B. iz Beograda - otkriva izvor iz istrage.

Branislav Penčić, Obrenovac, ubistvo
foto: Kurir

Kako saznajemo, sumnja se da je makedonski državljanin bio u kolima sa Damirom P. kada je on sačekao da se Branislav Penčić pojavi se suprugom ispred zgrade i puca u njega iz pištolja sa prigušivačem a potom ga odveze sa mesta zločina. Izvor Kurira otkriva da su se do Obrenovca dovezli "puntom" koji je iznajmljen od jedne retna kar agencije.

Podsetimo, Umeri i Igor B. su uhapšeni i saslušani u Višem tužilaštvu u Beogradu, koje je predložilo da im bude određen pritvor. Na saslušanju su se branili ćutanjem.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track