00:46

PRETI IM DOŽIVOTNA: Određen pritvor dvojici uhapšenih zbog ubistva Branislava Penčića u Obrenovcu

istraga

PALI POMAGAČI U UBISTVU VOĐE NAVIJAČA U OBRENOVCU: Egzekutor iz Bosne bežao "puntom"! Raspisana POTERNICA za pucačem! (VIDEO)

Crna Hronika -


Za Damirom Porčićem raspisana poternica, uhapšeni pomagači, od kojih je jedan pobegao iz zatvora u Makedoniji, a drugi nema dosije

Damir Porčić (26), za kojim je raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je iz pištolja s prigušivačem ubio Branislava Penčića, bivšeg vođu navijača grupe Hed hanters FK Partizan, najverovatnije je uspeo da pobegne iz Srbije posle zločina! Kako Kurir saznaje, on je državljanin Bosne i Hercegovine i sumnja se da je uspeo da pređe granicu i vrati se u Bosnu.

Za njim je, na predlog tužilaštva, raspisana međunarodna poternica.

Branislav Penčić, Sahrana, foto Nenad Kostić
foto: Kurir

Pritvor

Zaćutali u tužilaštvu

Dvojica osumnjičenih Umeri Š. i Igor B. juče su na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu odlučili da se brane ćutanjem, posle čega je tužilaštvo sudu predložilo da im odredi pritvor do 30 dana. Takođe, tužilaštvo je predložilo i da za Porčićem bude raspisana međunarodna poternica. - Sumnjiče se za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna doživotna kazna zatvora - dodaje sagovornik Kurira.

- Sumnja se da su mu pomagači u zločinu bili makedonski državljanin Umeri Š. (52), kod kog su pronađena falsifikovana dokumenta na ime Viktor Kovačić, kao i Igor B. iz Beograda, koji nema dosije. Inače, prema nezvaničnim informacijama, za Umerijem Š. traga i Makedonija, pošto je pobegao iz zatvora u toj državi - otkriva izvor Kurira.

Podeljene uloge

Kako navodi, operativne informacije ukazuju da je svaki od trojice osumnjičenih imao ulogu u zločinu.

Branislav Penčić, Obrenovac, Ubistvo
foto: Nenad Kostić

- Egzekutora iz Bosne je u Obrenovac "fijat puntom", koji su iznajmili u jednoj rentakar agenciji, dovezao Umeri. Kako ukazuju prikupljeni dokazi, satima su u "puntu" čekali da Penčić naiđe. Kada su videli njegov automobil, ubica je izašao iz automobila, prošao kroz zgradu, izašao na zadnji ulaz i prišao na nekoliko metara Penčiću i njegovoj supruzi. Iz pištolja s prigušivačem ispalio je nekoliko hitaca u vođu navijača, koji je preminuo na putu do bolnice - kaže izvor Kurira iz istrage.

Bežali "puntom"

Sa lica mesta, kako su ispričali svedoci jezive pucnjave, pobegli su "puntom", a potom najverovatnije prešli u drugi automobil kako bi zavarali trag - dodaje sagovornik Kurira.

00:31

Hapšenje dvojice osumnjičenih za ubistvo Branislava Penčića u Obrenovcu

- Prikupljanje dokaza i dalje traje, sumnja se da su bili angažovani i plaćeni za ubistvo vođe navijača, kao i da je zločin danima unapred pripreman. Nema sumnje da su dobro poznavali navike ubijenog Penčića, tačno mesto gde parkira automobil, ali i da su pripremili bekstvo pre likvidacije - dodaje izvor iz istrage. Podsetimo, Penčić je bio na čelu Partizanove grupe Hed hanters, a odranije je poznat policiji po više krivičnih dela.

J. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track