IVAN NIJE JEDINI POLICAJAC KOJI JE UBIJEN NA DUŽNOSTI: Njegovog kolegu pre 5 godina iz kalašnjikova likvidirao Požarevljanin
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

identičan zločin

IVAN NIJE JEDINI POLICAJAC KOJI JE UBIJEN NA DUŽNOSTI: Njegovog kolegu pre 5 godina iz kalašnjikova likvidirao Požarevljanin

Crna Hronika -

Policajac Srđan Petrović (42) ubijen je u decembru 2017. godine na zadatku u selu Bare kod Požarevca, baš kao i njegov kolega Ivan Đurđevac (28), koga je preksinoć izrešetao Dušan Zagorac (76) u Zaječaru. Podsetimo, Đurđevac je ubijen prilikom intervencije, a Zagorac, osumnjičen da je ubio policajca i komšinicu Veru Đekić, presudio je sebi na tavanu.

Dobrivoje Živković (69) iz sela Bare kod Požarevca ubio je policajca Srđana Petrovića (42), koji je došao na intervenciju nakon što ga je zet prijavio za pretnje ubistvom. Živković je Petrovića usmrtio iz "kalašnjikova", nakon čega se zatvorio u svoju kuću, u kojoj su ga nekoliko sati kasnije likvidirali pripadnici Specijalne antiterositičke jedinice.

1 / 12 Foto: Zorana Jevtić

Drama u požarevačkom selu počela je u kasnim večernjim satima nakon što je Dragan Milosavljević pozvao policiju i rekao im da tast preti da će da ubije njega i dvanaestogodišnju ćerku.

- Petrović je po prijavi izašao na teren da proveri o čemu se radi. Međutim, kada se približio kući Živković je pucao na njega iz "kalašnjikova" sa krova kuće, na kom je napravio neku vrstu bunkera. Policajac je ranjen, Hitna pomoć brzo je stigla, ali je Petrović preminuo na putu do bolnice - rekao je u to vreme naš izvor.

Ubrzo je u selo Bare došao SAJ.

policajac Petrović
policajac Petrovićfoto: Privatna arhiva

- Živković se zaključao u kuću, odbijajući da izađe. U nekoliko navrata je pucao na specijalce, ne želeći da se preda. Posle nekoliko sati neuspešnih pregovora, SAJ-evci su upali pred zoru i likvidirali ga, Usmrćen je u sobi iza šanka iza kog se krio. Sve je bilo kao na ratištu, ispaljeno je više od 100 metaka - kazao je sagovornik Kurira.

Brat ubijenog Živkovića posle zločina u selu Bare ispričao je da je čuo da je Dobrivoje pretio zetu i ćerkama i potezao automatsku pušku na njih. Ukućani su znali da on ima psihičke probleme i odmah su zvali policiju. Kako je brat objasnio, Živković je godinama živeo u paranoji da će neko da ga ubije, a retko je zbog tog straha izlazio iz kuće. Oružje je, kako su sumnjali, nabavio na Kosovu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track