UHAPŠEN ZAPOSLENI U KPZ PANČEVO! Oglasili se iz Uprave: Svako za koga se dokaže da je počinio krivično delo treba i da odgovara
Foto: Shutterstock

UIKS

UHAPŠEN ZAPOSLENI U KPZ PANČEVO! Oglasili se iz Uprave: Svako za koga se dokaže da je počinio krivično delo treba i da odgovara

Crna Hronika -

Povodom hapšenja B. H. (37), osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem, oglasisli su se i iz Uprave za izvršenje krivičnih sankicija (UIKS).

- Svako za koga se dokaže da je počinio krivično delo treba i da odgovara. Sistem izvršenja čini više od 4.000 ljudi, koji odgovorno rade svoj posao i tim pre je Upravi za izvršenje krivičnih sankcija stalo da se utvrde istina i odgovornost - navode iz UIKS i dodaju:

- B. H. je radio na mestu pomoćnika načelnika za pritvor u Službi za obezbeđenje u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo.

Podsetimo, kako su jutros saopštili iz MUP sumnja se da je B. H. u periodu od 16. juna do 21. septembra 2021. godine, zloupotrebio službeni položaj, tako što je kao zaposleni u KPZ Pančevo, stupio u kontakt sa jednim pritvorenikom kome je iz svoje kancelarije omogućio da u više navrata telefonira bez znanja i saglasnosti suda.

- Od pritvorenikove majke je, kako se sumnja, u više navrata zahtevao je novac u iznosu od 5.000 evra, kako bi posredovao da se ovom pritvoreniku omogući ostanak u KPZ Pančevo i nakon pravosnažnosti presude, a sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist - stoji u saopštenju MUP.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track