SVIH 18 BELIVUKOVIH VOJNIKA ZANEMELO: Tužilaštvo posle saslušanja predložilo pritvor zbog ova 4 razloga!
Foto: MUP Printscreen

Istraga

SVIH 18 BELIVUKOVIH VOJNIKA ZANEMELO: Tužilaštvo posle saslušanja predložilo pritvor zbog ova 4 razloga!

Crna Hronika -

Tužillaštvo za organizovani kriminal saslušalo je sve uhapšene pripadnika kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, a za koju se sumnja da su po beogradskim splavovima i klubovima prodavala narkotike! Kako Kurir saznaje, svih 18 osumnjičenih pred tužiocem se branilo ćutanjem!

- Tužilašrvo je saslušalo sve osumnjičene i za njih 15 je predloženo određivanje pritvora po svim tačkama - kako ne bi uticali na svedoke, zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi ponovili krivično delo i zbog uznemirenja javnosti - kaže naš izvor i objašnjava da se trojica osumnjičenih od ranije nalaze u pritvoru, tako da iz tog razloga za njih nije bilo potrebno da se traži određivanje pritvora, pošto su već u njemu.

Podsetimo, kako su juče saopštili iz Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena je grupa koja se sumnjiči da je od 17. maja 2021. godine do juče, na teritoriji Beograda proizvodila i stavila u promet drogu i to na splavovima "Port", "Fristajler", kao i u klubu "Kasina".

- Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, kao i Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića, koji su već u pritvoru - potvrđeno je juče iz tužilašva.

Akcija hapšena:

1 / 7 Foto: MUP Printscreen

Prema navodima MUP, kao vođa kriminalne bande označen je Lazar Marinković, zvani Lucifer, jedan odvođa Partizanovih navijača sa Karaburme. Kako smo ranije pisali, sumnja se da su navijači na Karaburmi u poslednjih nekoliko meseci izazvali niz incidenata u ovom delu Beograda, od bacanja bomi, preko ranjavanja nožem i pucnjava.

U saopštenjima nadležnih organa, između ostalog navodi se i da su osumnjičeni uhapšeni nakon višemesečnog predistražnog postupka, u saradnji sa MUP, Direkcijom policije - Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, zbog sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su bili deo Belivukove grupe, koja je nastavila da radi i posle hapšenja zloglasnog klana, u februaru 2021.

- Operativne informacije, za koje su sada prikupljeni i dokazi, ukazivale su da su uhapšeni bliski Partizanovoj navijačkoj grupi Principi, za koju je tužilaštvo utvrdilo da je bila samo paravan osumnjičenima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću za vršenje najtežih krivičnih dela - dodaje izvor Kurira.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:29

POGLEDAJTE KAKO HAPSI SBPOK! AKCIJA ZOROM U BG Pali pripadnici Belivukove grupe, munjevit udar na Karaburmi OVNOM RAZVALJUJU VRATA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track