U KURŠUMLIJSKOM DOMU ZDRAVLJA FALSIFIKOVALI KOVID SERTIFIKATE: Osumnjičeno 5 medicinskih radnika, među njima i lekari
Foto: B. R.

predistražni postupak

U KURŠUMLIJSKOM DOMU ZDRAVLJA FALSIFIKOVALI KOVID SERTIFIKATE: Osumnjičeno 5 medicinskih radnika, među njima i lekari

Crna Hronika -

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu sprovodi dokazne radnje u predistražnom postupku koji su pokrenuli, zbog sumnje da je više zdravstvenih radnika u kuršumlijskom Domu zdravlja falsifikovalo kovid sertifikate.

Kako nam je zvanično potvrđeno u ovom odeljenju, pet lica je osumnjičeno.

- Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije sprovodi dokazne radnje u predistražnom postupku koji se vodi protiv pet lica, od kojih se dva lica terete za krivično delo zlouopotreba službenog položaja, dva lica za krivično delo trgovina uticajem a jedno lice za krivično delo falsifikovanje isprave - navode u Posebnom odeljenju za suzbijanjekorupcije Višeg tužilaštva u Nišu.

Podsetimo, prema ranijim nezvaničnim informacijama, medicinski radnici, među kojima ima i lekara, u Domu zdravlja u Kuršumliji izdavali su sertifikate o vakcinisanju licima koja nisu primila te vakcine, a iste uništavali. Nije reč samo o građanima Kuršumlije, već i o stanovnicima Kosova i Metohije, koji su u više navrata organizovano dolazili autobusima kako bi u ovoj zdravstvenoj ustanovi primili vakcine protiv Kovida-19.

Prema našim, još nepotvrđenim informacijama, uzimali su novac kako bi izdali sertifikate licima koja se zapravo i nisu vakcinisala. Tako je prijava na tu sumnju stigla i do Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu, koje je pokrenulo predistražni postupak i prema našim saznanjima, osumnjični su već dali svoje izjave.

(Kurir.rs/B. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track