KUVAO SRCEM, PA UHAPŠEN ZBOG TEČNOG AMFETAMINA! Narko-kuvar izašao iz zatvora u Hrvatskoj! Evo šta sada radi Dejan Markus
Foto: Facebook, MUP Hrvatske

odslužio kaznu

KUVAO SRCEM, PA UHAPŠEN ZBOG TEČNOG AMFETAMINA! Narko-kuvar izašao iz zatvora u Hrvatskoj! Evo šta sada radi Dejan Markus

Crna Hronika -

Dejan Markus, nekadašnji voditelj emisije "Kuvati srcem" odslužio je kaznu od dve godine robije u Hrvatskoj i kako Kurir saznaje, nedavno je izašao iz zatvora. Poznati kuvar, kako je za Kurir potvrdio i njegov advokat Petar Car, odlučio je da se za sada ne vraća u Beograd, već da otvori restoran u Zagrebu.

- Dejan Markus je odslužio kaznu i u ovom trenutku priprema otvaranje restorana u centru Zagreba. Bavi se kulinarstvom, sada je sve u redu, platio je danak za svoju grešku - rekao je kratko advokat Petar Car za Kurir.

Poznati srpski kuvar i voditelj, podsetimo, bio je uhapšen kao član međunarodne kriminalne grupe u januaru 2020. U akciji pod nazivom "Egzotik" u kojoj je palo sedmoro osumnjičenih dilera, u njegovom "renou" nađena je tečna droga amfetamin. Posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru u Mariboru u Sloveniji, Markus je izručen Hrvatskoj, koja je vodila postupak protiv njega.

Dejan Markus, kuvar, uhapšen, akcija Egzotik, kuvanje srcem, hapšenje, droga, marihuana
foto: Printscreen

Markus je posle hapšenja, navodno, negirao optužbe.

- Ne priznajem ono za šta se teretim. Zašto bih se bavio krijumčarenjem droge kad imam vinoteku u centru Zagreba? Sada je zatvorena jer je renoviram i planiram da tamo služim i hranu - navodno je na kratkom saslušanju pred sudom u Sloveniji rekao Markus, tvrdeći da nije član narko-bande.

Porodica

Prijavili nestanak

Priča o hapšenju popularnog voditelja dospela je u medije, pošto je u vreme kada je uhapšen porodica prijavila njegov nestanak. Navodno, Markus je neko vreme živeo i radio u Zagrebu, ali ih je zabrinulo to što se nije javljao sestri, niti je bio aktivan na društvenim mrežama, pa je porodica policiji prijavila nestanak i preko medija apelovala za pomoć. Nekoliko dana kasnije, međutim, otkriveno je da je Markus živ i zdrav, ali iza rešetaka.

Navodno, tada je tvrdio i da nije znao da je u njegovom autu bilo sakriveno tri kilograma amfetamina. Međutim, suočen sa dokazima, među kojima su i presretnuti telefonski razgovori, ali i priznanjima ostalih optuženih, Markus je odlučio da u zamenu za priznanje dobije blažu zatvorsku kaznu i tada je priznao krivicu i osuđen je na dve godine zatvora i novčanu kaznu od oko 13.300 evra. Inače, po zakonu hrvatske, bila mu je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Dejan Markus, kuvar, uhapšen, akcija Egzotik, kuvanje srcem, hapšenje, droga, marihuana, Boža Spasić
foto: MUP Hrvatske

Među ključnim dokazima protiv njega, bili su presretnuti telefonski razgovori, iz kojih su istražitelji utvrdili da je on praktično bio kurir.

- Markus je bio kurir, kilogram kokaina je prodao 2019. u Beču, a nekoliko meseci kasnije je još kilogram prevezao i prodao u Zadru. Obojica kupaca koje je Markos snabdeo uhapšena su posle primopredaje. Utvrđeno je da ga je policija pratila duže vremena i da su prikupljeni čvrsti dokazi - preneli su tada mediji.

Kurir.rs/J. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track