NASTAVLJA SE SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU: Reditelj danas iznosi odbranu! Optužen za seksualno zlostavljanje 7 svojih učenica (FOTO)
Foto: Stefan Stojanović MONDO

viši sud u beogradu

NASTAVLJA SE SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU: Reditelj danas iznosi odbranu! Optužen za seksualno zlostavljanje 7 svojih učenica (FOTO)

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, reditelju i vlasniku dramskog studija "Stvar srca", koji je optužen da je silovao i sekusalno zlostavljao sedam polaznica svoje škole.

Na ročištu bi trebalo da se nastavi javno iznošenje odbrane Aleksića, kome bi to bilo čak treće suđenje na kom iznosi odbranu.

Aleksić je u sud stigao u društvu advokata i Dušana Savića, bivšeg fudbalskog reprezentativca.

1 / 18 Foto: Stefan Stojanović MONDO

Ispred suda okuplja sa se narod koji podržava Milenu Radulović uz poruku da joj veruju.

Suđenje, Mika Aleksić, Milena Radulović
foto: Kurir

Naime, on je na prethodna dva suđenje govorio po više od dva sata.

- Ovo je projekat! Milena Radulović je prijavila slučaj tako što je uz prijavu dobrovoljno dala dva dokaza, tačnije izveštaja psihologa i psihijatra i tužilaštvo je to uzelo u obzir. Isti početak iskaza imaju svih sedam devojaka i sve su ćutale do prijave. Neverovatno - rekao je Aleksić u sudnici u jednom od svojih višečasovnih izlaganja.

Optuženi reditelj govorio je i o glumicama Mileni Radulović i Ivi Ilinčić, koje su ga prve prijavile i koje u ovom procesu imaju status oštećenih.

- Ista ta Milena Radulović, njena sestra je ostala u studiju još četiri godine nakon toga što tvrdi. Zašto se nije borila prvo za svoja prava, a potom i za prava sestre, nego je nakon osam godina zbog priče koju je čula od devojke iz studija, odlučila da digne glas - kazao je tada Aleksić i dodao:

- Milena i Iva su čak u svom iskazu dale po rečenicu iz iste knjige. Samo ne znam kako nisu znale da ću ja shvatiti o čemu se radi.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića za krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje, koje je počinio nad sedam devojaka, koje su pohađale njegovu školu glume. Prva je Aleksića prijavila glumica Milena Radulović, posle čega je isto učinila i njena koleginica Iva Ilinčić, kao i ostale devojke.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja