KRAJ SUĐENJA U SLUČAJU "HAVANA": Izricanje presude dvojici optuženih zakazano za 21. april!
Foto: Stefan Jokić

Proces

KRAJ SUĐENJA U SLUČAJU "HAVANA": Izricanje presude dvojici optuženih zakazano za 21. april!

Crna Hronika -

U VIšem sudu u Beogradu danas je završeno suđenje dvojici optuženih u slučaju "Havana", Vojislavu Kostiću (39) i Daliboru Đoriću (38), kojima se sudi zbog optužbi da su 29. decembra 2016. godine, u kazinu "Havana" u Beogradu, pretukli oštećene Z.T. i M.R. terajući ih da priznaju dug Đoriću od 110.000 evra. Izricanje presude zakazano je za 21. april.

U ovom slučaju prvooptužen je bio vlasnik "Havane" Vladimir Popović Pop (43), koji je ubijen 1. decembra 2018. godine u Beogradu.

Vladimir Popović Pop
Vladimir Popović Pop foto: Kurir, Marina Lopičić

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je danas od suda da dvojici optuženih izrekne jedinstvene kazne od po pet godina zatvora. Tužilaštvo smatra da je dokazalo svoje tvrdnje da su oni počinili krivična dela iznuda i nanošenje teških telesnih povreda. Postupajući tužilac u završnoj reči je napomenuo da insistira da kvalifikacija krivičnog dela ostane kao što je bilo u prvoj verziji optužnice, odnosno da budu osuđeni za iznudu, a ne za lakše krivično delo - prinudu.

Optuženi Đorić je u svojoj završnoj reči podsetio da su Z.T. i M.R. više puta menjali svoje iskaze tokom suđenja, ali da je, kako je rekao, jedina istina ono što je M.R. ispričao u poslednjem svedočenju, a to je da su, prema njegovim rečima, ceo ovaj slučaj namestili prethodni postupajući tužilac Saša Drecun i bivša državna sekretarka MUP, Dijana Hrkalović.

I Vojislav Kostić je u svojoj završnoj reči optužio bivšu državnu sekretarku, tvrdeći da je ona odgovorna za ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, kao i Vladimira Popovića Popa, koji je bio prvooptuženi u ovom slučaju pre nego što je ubijen.

Branioci optuženih tvrdili su da nema dokaza za navode tužilaštva, podsećajući da su oštećeni više puta menjali iskaze, te su predložili sudu da im izrekne oslobađajuću presudu.

Podsetimo, Kostić i Đorić su prvostepenom presudom bili osuđeni na na po tri godine zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track