NISAM U KONTAKTU SA BRATOM LUKOM: Marija Bojović putem video-linka svedočila na suđenju za ubistvo svog drugog brata Nikole
Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

Viši sud u Podgorici

NISAM U KONTAKTU SA BRATOM LUKOM: Marija Bojović putem video-linka svedočila na suđenju za ubistvo svog drugog brata Nikole

Crna Hronika -

Pred podogoričkim Višim sudom danas je u svojstvu svedoka i predstavnika oštećene porodice, svedočila Marija Vasiljković Bojović, sestra ubijenog Nikole Bojovića, gde je rekla da je u vreme ubistva bila na putu i navela da nije u kontaktu sa svojim drugim bratom, Lukom Bojovićem.

Ona je svoj iskaz, kako navodi podgoričkI Dan, dala putem video-linka, koji je uspostavljen u saradnji sa beogradskim sudom. Marija Vasiljković Bojović je podgoričkom sudu naglasila da govori u ime porodice, u ime pokojnog oca, majke i žene ubijenog Nikole. Istakla je da ne govori u ime svog rođenog brata Luke Bojovića. Kao razlog za to ona je navela da nema kontakt sa njim, jer se on nalazi u španskom zatvoru i teško uspostavljaju komunikaciju.

marija bojović
marija bojovićfoto: Zorana Jevtić

- Nemam Lukinu saglasnost da govorim i u njegovo ime. O ubistvu mog brata mi je poznato, ali iz neposrednih saznanja. Bila sam na putu tih mesec dana, Nikola se tada brinuo o bolesnom ocu. I tada je pripremano njegovo ubistvo, to sam saznala iz sudskog postupka koji je vođen u Beogradu. To je sve što imam da kažem - rekla je Marija, a prenosi Dan.

Nikolina sestra je sudu kazala da se porodica Bojović pridružuje krivičnom gonjenju Ratka Koljenšića.

luka bojović
luka bojovićfoto: Profimedia

Pred sudom je svedočio, takođe putem video-linka i Ratko Vujović. On se izjašnjavao na okolnosti pod kojima je u Beogradu Koljenšiću iznajmio stan. Koljenšić je naveo da je iz taj stan iznajmljen u blizini drugog koji je bio od pokojnog Slobodana Šaranovića, jer je Šaranoviću bila ugrožena bezbednost. Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u Beogradu a za učešće u njegovoj likvidaciji optužen je i Ratko Koljenšić. Koljenšić se tereti da je sa Cvetanovićem 20 dana pratio kretanje i navike Nikole Bojovića.

Nikola Bojović je brat Luke Bojovića koji važi za bliskog saradnika škaljarskog klana. Nikola Bojović, prema evidenciji policije i drugih istražnih organa, nije dovođen u vezu sa kriminalnim organizacijama. On je pred srpskim organima u odsustvu osuđen na 30 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

nikola bojović
nikola bojovićfoto: Privatna Arhiva

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. godine na teritoriji Crne Gore i Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe, a koju su organizovali sada pokojni Šaranović i Miloš Delibašić, a čiji su članovi postali Miloš Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić.

- Koljenšić je pomogao Cvetanoviću tako što je 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima u Ulici carice Milice pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka Nikolu Bojović i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko 7 sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i tijelo sada pokojnog Nikole Bojovića - navodi se u optužnici.

(Kurir.rs / DAN)

Bonus video:

10:00

ZGRADA NARODNOG MUZEJA U PODRUMU KRIJE JEZIVU TAJNU: Zbog JEDNOG razloga i danas UTERUJE STRAH u kosti (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track