ROLETNE SE SPUSTILE TAČNO U 21.30! Komšijske kamere snimile sve, ovako je počeo Ilijin krvavi pir ZAKLAO DEDU, MAJKU I OCA
Foto: Privatna Arhiva, Kurir/D.Č.

javnost je i dalje u šoku

ROLETNE SE SPUSTILE TAČNO U 21.30! Komšijske kamere snimile sve, ovako je počeo Ilijin krvavi pir ZAKLAO DEDU, MAJKU I OCA

Crna Hronika -

ČAČAK - Dva dana nakon monstruoznog ubistva u Čačku, javnost je i dalje u šoku.

Ilija G. (21) u noći između petka i subote, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, u porodičnoj kući zaklao je oca Milana (57), majku Slađanu (49) i dedu Sretena (87).

Čačak, trostruko ubistvo, selo Atenica, zločin
foto: Kurir/D.Č., Privatna Arhiva

Pokolj u čačanskom naselju Atenica, izbegao je njegov stariji brat Nikola (23), jer u trenutku krvavog pira nije bio kod kuće. Ilija, za koga rođaci tvrde da je imao problem s drogom, nakon bezumnog čina je čitave noći u krvavoj odeći, bosonog lutao Atenicom, da bi ga policija sledećeg jutra locirala i uhapsila kilometar i po od mesta zločina.

Stariji sin, koji inače živi u Kragujevcu, porodicu na okupu je poslednji put video u petak veče i tada kada je sa rođakom krenuo u grad ništa nije ukazivalo na tragediju.

"Nikola je iz kuće sa rođakom izašao oko 19 časova. Svi ukućani su bili na okupu, a on je iz Kragujevca došao doma za vikend. Znao je za problematično ponašanje svog brata i da je bilo šta neobično primetio, sigurno ne bi iz kuće izlazio. U tom periodu je bio u poseti kod rodbine, odatle je otišao na piće. Kući je došao oko 1.15 iza ponoći. Vrata su bila zaključana. Kada je pogledao kroz prozor, video je krvave noge svojih ukućana na podu. Tada je razvalio ulazna vrata...prizor koji je zatekao pratiće ga dok je živ", priča rođaka porodice Glišović, jedna od brojnih koji u ovom trenutku pružaju podršku Nikoli.

Sigurnosne kamere sa komšijske kuće zabeležile su da su se na Glišovićevoj kući u 21.30 spustile roletne. Snimak je dostavljen policiji i on bi trebalo da pomogne u istrazi. Kuća je još uvek pod nadzorom interventne jedinice MUP-a i tako će ostati dok traje istraga. Nikola se nakon masakra u kuću nije vraćao.

"Zatekao je stravičan prizor. Majku iskasapljenu kod kupatila, pretpostavlja se da se tuširala ili je krenula da se tušira. Oca iskasapljenog u donjem vešu, verovatno je bio krenuo na spavanje i dedu, koji je inače nepokretan, zaklanog u krevetu. Ovaj prizor je mučno i zamisliti, a mogu misliti kako je njemu koji je sve to gledao. Rodbina, prijatelji svi se trudimo da budemo uz njega, mnogo mu je teško...", kaže naša sagovornica.

"To je teška trauma, a slike jezivog prizora će mu se ceo život vraćati. Ne pominjemo mu ništa, pričamo sa njim o totalno drugim stvarima. Verovatno će na sahrani, čiji termin nije poznat, onpostati svestan svega. Sada mu je potrebna podrška i pomoć".

Podsećamo, Ilija je u petak uveče u porodičnoj kući nožem izbo majku, oca i dedu. Njemu je nakon hapšenja i saslušanja kod tužioca određen pritvor od 30 dana. Na saslušanju se branio čutanjem.

Kurir.rs/D.Č.

Bonus video:

00:30

Udaren pešak u Ustaničkoj ulici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track