POSLE POŽARA U JERKOVIĆU, STANARI ZGRADE OČAJNI: Nemamo struju, cevi i zidovi su popucali, sve nam je uništeno! (VIDEO)
Foto: Printscreen

muškarac izgoreo, devojka povređena

POSLE POŽARA U JERKOVIĆU, STANARI ZGRADE OČAJNI: Nemamo struju, cevi i zidovi su popucali, sve nam je uništeno! (VIDEO)

Crna Hronika -

Predrag Kesić nastradao je u nedelju u ranim jutranjim satim u beogradskom naselju Braće Jerković, kada je u njegovom stanu izbio požar koji je zahvatio celo potkrovlje, a tom prilikom povređena je njegova komšinica (24).

Vatrena stihija uništila je još tri stana, pored onog u kom je izbio požar, a očajni vlasnici kažu da im je pričinjena velika materijalna šteta.

požar, izgoreli stan, Braće Jerković
foto: Kurir/Jovan Mladenović

Navodno, požar je izazvala sveća kojom je Predrag osvetljavao stan, jer nije imao struju u stanu, a u stanu su stalno boravili i prosjaci, koji su stvarali probleme stanarima.

Komšije koje žive ispod stana u kom je izbila vatra kažu za Kurir da su njihovi stanovi uništeni.

- Bilo je strašno, čula se buka i lupanje. Jedan od beskućnika lupao je na vrata i molio da pomognemo Peđi koji je ostao u stanu, ali nažalost bilo je prekasno. Vatra je uništila sve, a osim dva stana na potkrovlju uništen je naš stan, kao i jedne komšinice - priča za Kurir stanar i dodaje:

Stan iznad kog se desio požar:

01:53

Požar u zgradi u Braće Jerković

- Zidovi su ispucali, kao i cevi i kablovi. Struju nemamo, a krov iznad nas je potpuno izgoreo. Voda se te večeri slivala kroz sve instalacije u našem stanu. Komšinica sa donjeg sprata rekla nam je da možemo kod nje da operemo stvari i da se tuširamo, jer stan nije funcionalan i nije bezbedno, jer i dalje kaplje sa kablova.

Komšinica je za Kurir ispričala da u njenom stanu ne može da se provodi vreme.

1 / 6 Foto: Printscreen

- Do zore smo bili napolju, kada sam ušla samo ponovo uspela da uđem u stan bilo je strašno. Bio je pun dima, zidovi su popucali, a voda se niz njih slivala. Struju nemam, osigurači su popadali, ali strah me je da ih palim jer je sve mokro - priča komšinica i nastavlja:

požar, izgoreli stan, Braće Jerković
foto: Kurir/Jovan Mladenović

- Znali smo da će ovo da se dogodi. Predrag je pokušao da skloni te beskućnike iz svog stana, ali oni su mu razvalili vrata i pretili mu da će ga ubiti ako ih ne pusti da uđu. Upadali su u stanove, pokušavali da kradu stvari, spavali u hodniku, vršili nuždu u ulazu, interfon je umazan fekalijama.

Voda u spavaćoj sobi
Voda u spavaćoj sobi foto: Printscreen

Kurir.rs/J.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track