BIZNISMEN BIO TEŠKO RANJEN NA SENJAKU: Sud povećao kaznu "zemuncu" za pokušaj ubistva Milana Beka! Evo na koliko je sada osuđen
Foto: Nemanja Nikolić

apelacioni sud u beogradu

BIZNISMEN BIO TEŠKO RANJEN NA SENJAKU: Sud povećao kaznu "zemuncu" za pokušaj ubistva Milana Beka! Evo na koliko je sada osuđen

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu povećao je kaznu i pravosnažno osudio Aleksandra Zdravkovića na 13 godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka 14. novembra 2014. na Senjaku.

Sud je u obrazloženju odluke naveo da je prihvatio žalbu Višeg javnog tužioca u Beogradu, u kojoj je navedeno da je Zdravković već bio osuđivan za isto krivičn delo.

- Polazeći od opšte svrhe izricanja krivične sankcije Apelacioni sud je od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog cenio činjenicu da je delo ostalo u pokušaju, protok vremena od izvršenja krivičnog dela i njegovo korektno držanje pred sudom, dok je kao otežavajuću okolnost cenio njegovu raniju osuđivanost, te ga je osudio na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina nalazeći da je ovako izrečena krivična sankcija srazmerna težini izvršenog krivinog dela, i okolnostima pod kojima je delo izvršeno - naveo je Apelacioni sud u Beogradu.

Aleksandar Zdravković, Apelacioni Sud
foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, prvostepenom presudom Zdravković je bio kažnjen sa devet godina zatvora.

Nekadašnji pripadnik "zemunskog klana", podsetimo, osuđen je zbog toga što je zajedno sa nepoznatom osobom pokušao da ubije Milana Beka, tako što mu je nepoznata osoba javila vreme i put kretanja vozila u kom je bio biznismen.

- Kada se oštećeni dovezao ispred svoje kuće sedeći na mestu suvozača i razgovarajući telefonom u vozilu kojim je upravljao njegov vozač D. D, koji je ispred kapije usporio vozilo kako bi otvorio daljinskim upravljačem, prišao vozilu i iz neposredne blizine iz revolvera ispalio dva projektila u vozilo u kojem su se nalazili Beko i vozač. Potom je iz pištolja ispalio treći projektil u pravcu sedišta vozača koji je udario u plastiku kasete između vozačevog i suvozačevog sedišta, nakon čega se oštećeni okrenuo leđima prema vozaču a zatim sa obe noge udario u suvozačeva vrata i iskočio iz vozila - utvrdio je sud u presudi.

Aleksandar Zdravković je tada u kratkom vremenskom razmaku pištoljem sa dva ispaljena projektila pogodio Milana Beka dok je stajao pored vozila nanevši mu prostreline, nakon čega je biznismen pao na tlo, a "zemunac" je ponovo zapucao i pogodio i trećim projektilom nanevši mu još jednu prostrelinu.

Apelacioni sud, Milan Beko
foto: Nemanja Nikolić

- Smrtni ishod je sprečen blagovremenim i adekvatnim lečenjem - zaključio je sud.

Biznismen Beko, podsetimo, nedavno je salušan pred Apelacionim sudom koji je sam pre donošenja odluke otvorio glavni pretres. On je tada u sudnici Zdravkovića prepoznao kao osobu koja je pucala u njega.

Kurir.rs/ J. S

Bonus video:

02:06

Porodica Atanasković o presudi za ubistvo njihvog sina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track