ARKANOV UBICA IZREŠETAN PRE 4 GODINE U JUŽNOJ AFRICI: Miki bio u bekstvu 12 godina, a tek kad je ubijen saznalo se gde je!
Foto: Kurir, Đorđe Jovanović, EPA

Godišnjica

ARKANOV UBICA IZREŠETAN PRE 4 GODINE U JUŽNOJ AFRICI: Miki bio u bekstvu 12 godina, a tek kad je ubijen saznalo se gde je!

Crna Hronika -

Profesionalna mafijaška likvidacija dogodila se pre tačno četri godine u Johanezburgu, kada je napoznati napadač na semaforu izrešetao Milana Mikija Đuričića (47), saučesnika u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana..

Đuričić je, da podsetimo, osuđen kao saučesnik u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića 2000. godine u beogradskom hotelu "Interkontinental".

U ovom autu je ubijen Đuričić
U ovom autu je ubijen Đuričić foto: Kurir

- Kobnog dana 25. aprila 2018, Đuričić je sedeo u džipu u Johanezburgu i na semaforu čekao da se upali zeleno svetlo. Egzekutori su mu prišli i izrešetali ga kroz prozor auta i dali se u beg - podseća sagovornik i dodaje:

- Njegove ubice, nalogodavac, kao ni moiv likvidacije do danas nisu otkriveni. Sumnja se da je Đuričić samo još jedna u nizu žrtava obračuna u južnoafričkom podzemlju. Naime, spekulisalo se i da je problem nastao između sprske i bugarske narko-mafije zbog nestanka vrednog tovara kokaina.

Kada je ubijen, Miki je kod sebe imao belgijska dokumenta.

- Boravio je sa lažnim dokumentima, tako da je istražiteljima koji su radili na rasvetljavanju njegovog ubistva bilo dodatno teže, jer nisu mogli odmah da utvrde o kome je reč - kaže izvor.

Milan Đuričić i Dobrosav Gavrić
Milan Đuričić i Dobrosav Gavrić

Đuričić je iz Srbije pobegao u oktobru 2006. godine uoči izricanja presude za Arkanovo ubistvo u hotelu "Interkontinetal". Đuričić je pobegao zajedno sa Dobrosavom Gavrićem, koji je osuđen kao direktni izvršilac ubistva u "Interkontinentalu".I ddok je Gavrić uhapšen u JAR 2011. godine, pošto je bio ranjen kao talohranitelj tamošnjegvođe podzmlja, Sirila Bike, o Mikiju Đuričiću se ništa nije znalo sve dok se nije pojavila vest da je likvidirsn.

- Zbog zločina u "Intekontinetalu" Đuričić je pred sudom u Srbiji bio osuđen na 30 godina zatvora, dok je Gavrić osuđen na 35. Njih dvojia su 2006. zajedno pobegla i očigledno se sve vreme skiravala u Južnoafričkoj Republici. Nakon Mikijeve likvadice spekulisalo se i da je on finansirao Gavrića tokom boravka u tamošnjem zatvoru, plaćao mu advokata i pomagao da izbegne izručenje Srbiji - objašnjava izvor.

Sahranjen u Loznici

Telo tri meseca bilo u hladnjači!

Milan Đuričić Miki sahranjen je tek tri meseca posle smrti i to u rodnom selu Klupci kod Loznice. Mikijevo telo je više od tri meseca bilo u hladnjači u JAR, pre nego što je dopremljeno u Srbiju, a to se desilo zbog komplikacija oko utvrđivanja njegovog identiteta, budući da je koristio lažni identitet.

- Sahranjen je praktično u tajnosti, jer osim njegove najuže porodice i malobrojnih prijatelja, niko nije znao da je telo dopremljeno. Sahranjen je nedaleko od svog oca - podsetio je naš izvor.

Milan Đuričić Miki
foto: Kurir

Porodica se oprostila

Nsrećnim slučajem ispustio plemenitu dušu

Inače, Miki Đuričić je u Loznici važio za "mirnog, tihog i povučenog". Kada je otišao iz grada , javnost je za njega saznala u januaru 2000. godine, kada je u Beogradu ubijen Arkan.

Đuričićeva porodica se posle njegovog ubista, oprostila rečima: "Naš dragi Milan je nesrećnim slučajem ispustio plemenitu dušu".

(Kurir.r)

Bonus video:

03:44

DOBAR DAN, JA SAM ŽELJKO RAŽNATOVIĆ! Ovako je Arkan uterivao STRAH U KOSTI i postao ŠEF FUDBALSKE MAFIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track