00:07

Dijana Hrkalović dolazi u Specijalni Sud

optužena za trgovinu uticajem

DIJANA HRKALOVIĆ STIGLA U SPECIJALNI SUD: Trebalo bi da sudu predloži dokaze i svedoke (FOTO, VIDEO)

Crna Hronika -

Dijana Hrkalović, koja je optužena za trgovinu uticajem, stigla je danas u Specijalni sud gde bi trebalo da sudu predloži dokaze i svedoke, za koje smatra da joj idu u korist i da će joj pomoći da se brani od optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal.

1 / 24 Foto: Nemanja Nikolić

U optužnici se, podsetimo, navodi da je kočila istrage, sklanjala dokaze i pomagala ljudima iz kriminalnog miljea da ne budu procesuirani. Na prethodnom suđenju ona je negirala krivicu i najavila da će detaljno izneti svoju odbranu.

Dijana Hrkalović, Specijalni Sud
foto: Nemanja Nikolić

Hrkalovićka je danas na suđenje došla u crnom odelu i belim patikama, a u ruci je nosila mobilni telefon i nekoliko papira.

Dijana Hrkalović, Specijalni Sud
foto: Nemanja Nikolić

Bivša državna sekretarka u MUP-u Srbije, podsetimo, optužena je za dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo sudu predložilo da je osudi na kaznu od pet godina zatvora.

Optužnicom su obuhvaćeni i nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković Bagzi, kao i bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić. Za Milenkovića tužilac je predložio godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve.

(Kurir.rs/J.S.)

Bonus video:

07:33

BLAŽO MARKOVIĆ RASVETLIO ODNOSE DIJANE HRKALOVIĆ I MALEŠIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track