OČI U OČI! HRKALOVIĆ I STEFANOVIĆ DA SE SUOČE NA SUDU: Vladimir Đukanović izneo novi predlog veću!
Foto: Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

suđenje

OČI U OČI! HRKALOVIĆ I STEFANOVIĆ DA SE SUOČE NA SUDU: Vladimir Đukanović izneo novi predlog veću!

Crna Hronika -

Vladimir Đukanović, branilac bivše državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović, dopunio je svoj predlog i naveo da od sudskog veća, ukoliko prihvati da kao svedok bude saslušan Nebojša Stefanović, prihvati da u sudnici suoči njega i Dijanu Hrkalović!

- Ukoliko prihvatite saslušanje Stefanovića, predlažemo suočenje njega i Dijane Hrkalović - dopunio je svoj predlog branilac bivše državne sekretarke.

Đukanović je podsetimo, danas od veća Specijalnog suda zatražio je da kao svedoke sasluša bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića kao i bivšu Višu javnu tužiteljku Natašu Krivokapić. Kao svedoka predložio je i bivšeg direktora policije Vladimira Rebića.

Nebojša Stefanović
foto: Printscreen

- Bivšeg ministra predlažem na okolnosti da vidimo da li je on bio taj koji je naredio da se ne pošalje izveštaj Višem tužilaštvu - rekao je Đukanović, navodeći da smatra da je "ministar Stefanović već morao da bude saslušan jer je njegovo ime češće pominjano u optužnici nego ime Dijane Hrkalović".

1 / 7 Foto: Nemanja Nikolić

- Ministar Stefanović je morao da bude obuhvaćen optužnim predlogom i da sedi ovde na optuženičkoj klupi, a tužilac nije tražio da bude saslušan ni kao svedok - rekao je Đukanović.

Vladimir Đukanović danas je pred Specijalnim sudom izjavio da smatra da se protiv Dijane Hrkalović vodi politički proces i osporio je sve navode optužnice koji nju terete, tvrdeći da za njih ne postoji ni jedan dokaz.

- Osporavam navode optužnog predloga u celosti, liči na dokument Informbiroa, kada se neko izjasni o Staljinu a ne o Titu, pa ga šaljemo na Goli otok. Sve je neko čuo i preneo - rekao je Đukanović pred sudom.

(Kurir.rs, Jelena Spasić)

Bonus video:

00:07

Dijana Hrkalović dolazi u Specijalni Sud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track