BESKUĆNIK SNEŽANU DAKIĆ POGODIO KAMENOM: Ide na lečenje u zatvorsku bolnicu, jer je OPASAN PO OKOLINU
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Instagram

prvi osnovni sud

BESKUĆNIK SNEŽANU DAKIĆ POGODIO KAMENOM: Ide na lečenje u zatvorsku bolnicu, jer je OPASAN PO OKOLINU

Crna Hronika -

Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio je predlog tužilaštva i Đorđu T. (30), beskućniku koji je bio uhapšen zbog sumnje da je kamenom u glavu pogodio voditeljku Snežanu Dakić, i izrekao mu hitnu meru lečenja i čuvanja u ustanovi zatvorenog tipa. Kako Kurir saznaje, Đorđe T. će biti prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu koja se nalazi u Centralnom zatvoru.

- Sud je doneo odluku da se osumnjičeni privremeno smesti u Specijalnu zatvorsku bolnicu, do završetka postupka za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi - potvrdio je sagovornik Kurira.

Snežana Dakić
foto: Printscreen/PINK

Podsetimo, Prvo osnovno tužilaštvo saopštilo je da je psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno da osumnjičeni boluje od duševne bolesti zbog koje je njegova sposobnost da shvati svoja dela i da upravlja svojim postupcima bila isključena.

Incident zbog kog je uhapšen, podsetimo, dogodio se 4. aprila u Beogradu. Đorđe T. je kamenom gađao automobil, ali se on odbio, voditeljku pogodio u glavu i naneo joj lake telesne povrede.

Tužilaštvo je posle sprovedenog veštačenja navelo i da postoji ozbiljna opasnost da bi mogao da učini slično ili teže krivično delo i da je zbog toga neophodno lečenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track