MISTERIOZNA PORUKA SESTRE UBIJENOG NIKOLE BOJOVIĆA: Na godišnjicu njegovog ubistva objavila TEŠKE REČI (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

devet godina od LIKVIDACIJE

MISTERIOZNA PORUKA SESTRE UBIJENOG NIKOLE BOJOVIĆA: Na godišnjicu njegovog ubistva objavila TEŠKE REČI (FOTO)

Crna Hronika -

Marija Bojović, sestra Nikole Bojovića koji je na današnji dan pre devet godina ubijen u Beogradu, na svom Instagram profilu uz crtež pokojnog brata napisala je misterioznu poruku u stihu.

- Ovo je zemlja otrovane krvi, gde orlovi ginu, a caruju crvi - napisala je Marija.

Ova poruka zapravo je deo pesme "Srpska zemlja", autora Veljka Petrovića, a da li se u njoj krije neka skrivena poruka, osim iskrene žalosti i tuge za bratom, ostaće tajna.

Podsetimo, likvidacijom Nikole Bojovića, rođenog brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, koja se dogodila pre devet godina, za porodice Bojović i Šaranović počeo je rat do istrebljenja - "oko za oko, brat za brata" bila je krilatica kojom su se vodili.

Posetimo, rat ove dve porodice počeo je, navodno, otmicom, za koju tada verovatno niko nije mogao ni da nasluti da će deset godina kasnije u crno zaviti veliki broj porodica, popuniti zatvorske ćelije i optuženičke klupe.

Postoji sumnja da je veliki broj likvidacija rezultat sukoba suprotstavljenih klanova Šaranović-Bojović. Nizala su se ubistva: Nikole Bojovića, advokata Dragoslava Ognjanovića, Dragoslava Miloradovića, Siniše Milića, Branislava Šaranovića, Slobodana Šaranovića, Jugoslava Cvetanovića, Vladimira Zreleca, Dalibora Despotovića, Strahinje Stojanovića...

Luka, Marija i Nikola Bojović
Luka, Marija i Nikola Bojovićfoto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva, Profimedia

Krajem jula 2009. godine nestao je Slobodan Radonjić, kum Slobodana i Branislava Šaranovića. Poslednja poznata informacija o njemu je da je ušao u automobil Luke Radonjića, koji je inače važio za produženu ruku klana Luke Bojovića u Crnoj Gori, i od tada mu se gubi svaki trag. Iako njegovo telo nikada nije pronađeno, smatra se da je ubijen.

Zašto je Radonjić kidnapovan, pa kako se veruje, kasnije i ubijen, nikada do kraja nije rasvetljeno, ali su postojala govorkanja da je reč o dugu koji je Radonjić imao prema Filipu Koraću, Bojovićevoj desnoj ruci.

U potragu za sinom posle nekoliko dana uključio se njegov otac Danilo. Nestanak jedinca, kao i sumnje da je otet, prijavio je beogradskoj policiji. Oktobra 2009. godine, dva i po meseca po otmici, ubijen je Branislav Šaranović dok je svojim vozilom prilazio kući na Dedinju, a iznenada su mu se približila dva mladića na skuteru.

Nikola Bojović i Branislav Šaranović
Nikola Bojović i Branislav Šaranović

Smrt Brana Šaranovića bio je udarac od kog njegov brat Slobodan nije mogao da se oporavi. Raspisao je čak i da će, svakome ko pruži bilo kakvu informaciju o ubici njegovog brata, dati vrtoglavih milion evra. Tim plakatima bio je oblepljen ceo grad.

1 / 10 Foto: Tanjug

Nagrada nikada nije uručena, ali je Slobodan Šaranović za ubistvo okrivio Luku Bojovića i njemu bliske ljude. Kako je Bojović bio nedostupan, a zatim pao u šake istražitelja u Španiji, gde je kasnije i osuđen, metak je "pao" na Nikolu, Lukinog rođenog brata, po sistemu "glava za glavu", odnosno brat za brata.

Nikola Bojović ubijen je u aprilu 2013. godine, a likvidirao ga je Saša Cvetanović zvani Pit Bul. Za tu likvidaciju Šaranović mu je navodno platio 30.000 evra.

(Kurir.rs/ Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track