NIKOLA BOJOVIĆ PRE 9 GODINA IZREŠETAN U CENTRU BEOGRADA: Krvna osveta Šaranovića! Ubica besomučno pucao dok je Lukin brat ležao
Foto: Zorana Jevtić

stradao ni kriv ni dužan

NIKOLA BOJOVIĆ PRE 9 GODINA IZREŠETAN U CENTRU BEOGRADA: Krvna osveta Šaranovića! Ubica besomučno pucao dok je Lukin brat ležao

Crna Hronika -

Krvavi rat Bojovića i Šaranovića odneo desetine života

Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića, ubijen je na današnji dan pre devet godina. On je izrešetan u ponedeljak 29. aprila 2013. godine u 7.05 sati u Ulici carice Milice u Beogradu.

Nikola Bojović
foto: Privatna Arhiva

Zločin je snimljen sigurnosnim kamerama obližnje kopirnice. Na snimku se vidi dolazak dvojice muškaraca, jednog visokog, obučenog u tamno odelo i drugog, dosta nižeg i punijeg, sa belim kačketom i u maslinastosivoj jakni.

Prvi muškarac išao je nekoliko koraka ispred drugog, koji se zadržao gotovo ispred kamere, a zatim se sakrio u ulaz zgrade.

Posle nekoliko minuta ulicom je naišao Nikola Bojović. Muškarac sa kačketom je tada izašao, izvadio oružje i počeo da puca u njega.

1 / 7 Foto: Tanjug

Ispalio je najmanje 20 metaka iz automatskog oružja, obilazeći u krug oko njega. Nikola je pao, a ubica je nastavio da puca u njega dok je ležao na zemlji.

Zatim se udaljio brzim hodom.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio 2020. na 30 godina zatvora Miloša Delibašića kao organizatora kriminalne grupe čiji su pripadnici ubili Nikolu Bojovića i Miloša Vidakovića. Ostali pripadnici grupe pravosnažno su osuđeni na kazne od 17 do 35 godina zatvora.

Miloš Delibašić
Miloš Delibašićfoto: Dragana Udovičić

Nikolino ubistvo smatra se nastavkom krvavog sukoba porodica Bojovića i Šaranovića, u kome je stradalo desetine ljudi.

"Bojović nije ubijen džabe, u pitanju je bila krvna osveta! Ubijen je zbog Brana Šaranovića", rekao je svedok i tako potvrdio ono što se godinama unazad spominjalo kao motiv ubistva Nikole Bojovića, koji, za razliku od svog brata, nije bio iz kriminalnog sveta.

"Rat Bojovića i Šaranovića trajao je čitavu deceniju, a sve je počelo otmicom kuma porodice Šaranović 2009, koji je poslednji put viđen kako ulazi u auto Luke Đurovića, najbližeg saradnika Luke Bojovića. Posle toga desile su se brojne likvidacije, jer su Šaranovići navodno smatrali da je Luka Bojović odgovoran za nestanak njihovog kuma", rekao je svojevremeno izvor.

Slobodan Šaranović i Luka Bojović
Slobodan Šaranović i Luka Bojovićfoto: Privatna arhiva/Profimedia

Nekoliko meseci kasnije, 8. oktobra 2009, u Beogradu ubijen je Branislav Šaranović.

"Njegov brat Slobodan tragao je za ubicama, a čak je i javno nudio nagradu za onoga ko bi mu otkrio ime nalogodavca i egzekutora. Tokom traganja za bratovljevim ubicama, navodno je ponovo došao do Luke Bojovića i osvetio mu se. Lukin brat Nikola izrešetan je u centru Beograda četiri godine nakon likvidacije Branislava Šaranovića", dodao je izvor.

Prema njegovim rečima, krvna osveta ni tu nije zaustavljena, pa je 2017. u Budvi ubijen i Slobodan Šaranović, dok se Luka Bojović i dalje nalazi u španskom zatvoru.

Luka Bojović je uhapšen 10. februara 2012. u Valensiji. Za njega se tvrdilo da je novi vođa "zemunskog klana".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track