MARJANOVIĆ OBJASNIO SVE O BLATU NA PANTALONAMA: Evo šta je udovac rekao sudiji o ključnom dokazu!
Foto: Kurir.rs/J.M.

ubistvo pevačice

MARJANOVIĆ OBJASNIO SVE O BLATU NA PANTALONAMA: Evo šta je udovac rekao sudiji o ključnom dokazu!

Crna Hronika -

Na suđenju Zoranu Marjanoviću juče su pregledane fotografije koje su nastale 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči, dok je još uvek trajala potraga za Zoranovom suprugom, pevačicom "Granda", Jelenom Marjanović, koja se u tom momentu vodila kao nestala.

Jučerašnje ročište obeležila je žustra rasprava između odbrane Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene, i sudije Jasne Škulić, a advokati okrivljenog rekli su "da se sud ponaša kao tužilac, koji je izuzetno pasivan". Rasprava se povela oko blata na Marjanovićevim pantalonama, što je i jedan od ključnih dokaza protiv njega.

Dolazak u Palatu pravde
Dolazak u Palatu pravdefoto: Kurir.rs/J.M.

Oni su rekli i da su dokazi protiv Marjanovića nejasni i protivrečni, kao i da su fotografije koje su sada uzete kao dokaz "jedno vreme kružile po medijima, te da je nejasno zašto se one pregledaju sada na kraju procesa".

Nakon energične rasprave na početku ročišta, pristupilo se gledanju osam fotografija koje su nastale u noći potrage za Jelenom, koja dan kasnije pronađena mrtva u kanalu na nasipu.

Sudija je ispitivala Zorana Marjanovića o mestu i vremenu kada su fotografije nastale, kao i o ljudima koji su se mogli videti na slikama, a zatim se povela žučna rasprava o blatu na njegovim pantalonama, koje odgovara blatu na mestu gde je ubijena pevačica.

Zoran sa advokatima ispred sudnice
Zoran sa advokatima ispred sudnice foto: Kurir.rs/J.M.

Sudija je konstatovala da se na pojedinim prikazanim fotografijama vidi blato na Zoranovima pantalonama, ali i patikama, dok je za gume automobila, koji su se nalazili na nasipu, tvrdila da su prašnjave, ali je detaljnim pregledom fotografija konstatovano da je u pitanju sasušeno blato.

Zoran Marjanović objasnio je otkud blato na njegovim maskirnim pantalonama, tvrdeći da je tragajući za nestalom ženom silazio do Dunava.

- Sa strane nasipa do reke, Dunav je još uvek bio u povlačenju, pa je zemlja bila mokra i blatnjava. Silazio sam dole da je tražim, zbog toga su mi bile blatnjave pantalone i obuća - rekao je Marjanović. On juče nije mogao da se seti da li su na nasip novinari stigli pre policije.

Dva zahteva odbrane

Ispitaće veštaka Keckarevića

Marjanovićevi branioci juče su izneli i dva zahteva. Prvi je bio da se obavi rekonstrukcija događaja iz noći ubistva, a drugi je da se sasluša sudski veštak Dušan Keckarević.

Sudija je odbila prvi zahtev, dok je drugi prihvatila, pa će Keckarević biti ispitan na suđenju u junu. Zamenik tužioca Nikola Uskoković, po završetku obraćanja odbrane, izneo je stav da je rekonstrukcija koju traže suvišna.

- Prvenstveno smatram da ovi zahtevi nisu blagovremeno podneti, kao i da rekonstrukcija ne bi rešila pravnu stvar. Nemam ništa protiv da se ispita sudski veštak ako sud odluči da želi da ga ispita - rekao je Uskoković.

Kurir.rs/J. M.

Bonus video:

00:16

Zoran Marjanović napušta Palatu pravde, suđenje je za danas završeno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track