UBICA NA TROTINETU DANAS NA SASLUŠANJU: Kraljevčanin se u Višem tužilaštvu izjašnjava o ubistvu Luke Žižića
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

sud

UBICA NA TROTINETU DANAS NA SASLUŠANJU: Kraljevčanin se u Višem tužilaštvu izjašnjava o ubistvu Luke Žižića

Crna Hronika -

Stefan M. (23) iz Kraljeva, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je 28. aprila u kafiću "Ritual" na Novom Beogradu ubio vlasnika lokala Luku Žižića (37), danas bi trebalo da bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Stefan M., podsetimo, uhapšen je u Kraljevu u zajedničkoj akciji Višeg tužilaštva i Trećeg odeljenja MUP-a Srbije.

- Stefan M. koji se sumnjiči da je ubio Žižića danas bi trebalo da bude priveden na saslušanje, posle čega će tužilaštvo odlučiti da li će sudu predložiti da mu bude određen pritvor - objašnjava sagovornik Kurira.

Podsetimo, zločin u kafiću snimile su sigurnosne kamere. Na snimku se vidi kako muškarac za kog se sumnja da je Stefan M. ulazi u lokal u radničkom odelu, sa kačketom na glavi i maskom na licu. Po izlasku iz toaleta, on prilazi Luki Žižiću i puca u njega.

- U trenutku dok još ispaljuje hice, na njega s leđa skače muškarac koji pokušava da ga savlada. U opšten haosu, ubici je ispao šaržer, kao i pištolj. Prijatelji i brat ubijenog uspeli su da mu skinu kačket, masku kao i jednu rukavicu, i njega su snimile sigurnosne kamere - podseća sagovornik Kurira. Osumnjičeni je, međutim, iako savladan i povređen uspeo da pobegne iz lokala, i na električnom trotinetu pobegne sa lica mesta.

Prema nezvaničnim informacijama, iza sebe je ostavio puno tragova, koji su odmah poslati na veštačenje i on je brzo identifikovan i uhapšen. Motiv zločina, još uvek se utvrđuje.

(Kurir.rs / J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track