ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO BRATA NA ĐURĐEVDAN: Milan udavio Sašu pa rekao da je umro prirodnom smrću
Foto: Printscreen Facebook, Kurir/M.S.

do 30 dana

ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO BRATA NA ĐURĐEVDAN: Milan udavio Sašu pa rekao da je umro prirodnom smrću

Crna Hronika -

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana Milanu Grujiću (45) iz Niša koji je uhapšen zbog sumnje da je u toku noći 6. maja, na Đurđevdan, udavio svog starijeg brata Sašu Grujića (52) u porodičnoj kući u Požarevačkoj ulici u Nišu.

Kako je potvrđeno iz Višeg suda u Nišu, pritvor je Grujiću određen po tri razloga propisana članom 211 stav 1 tačka 2, 3 i 4 odnosno da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo kao i zbog uznemirenja javnosti budući da je za pomenuto krivično del zaprećena kazna veća od 10 godina zatvora.

Grujić je prethodno saslušan u Višem javnom tužilaštvu gde se branio ćutanjem nakon čega je protiv njega pokrenuta istraga zbog ubistva brata.

Podsetimo, Milan je pokušao da prikrije zločin ispričavši da je brat umro prirodnom smrću i da ga je zatekao bez znakova života u krevetu. On je naveo da je Saša oko 22 časa pao kada je pošao u toalet, a da je pokušao da mu pomogne te da su povrede na vratu nastale kada je kasnije pokušao da ga probudi. Do dolaska mrtvozornika on je skinuo Saši odeću u kojoj je spavao, obukavši ga odmah za sahranu pa mu je čak i vilicu vezao maramom kako se ne bi otvarala. Žurbu u pripremama za sahranu brata je opravdao opravdao je time „da se telo lakše obluče dok se ne ohladi“, ali je mrtvozornik video modricu ispod oka preminulog Saše pa je obavestio policiju. Više javno tužilaštvo telo je uputilo na obdukciju koja je pokazala crne slutnje da je smrt nasilna i da je Saša je zadavljen stezanjem vrata, pa je Milan juče uhapšen i zadržan u policiji.

Braća su živela sami u kući nakon što su im umrli roditelji a po svedočenju poznanika Milan je često bio nasilan prema Saši i bez razloga ga je šamarao.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track