Titan pohapsio dilere u Republici Srpskoj

Titan pohapsio dilere u Republici Srpskoj

Crna Hronika -
U policijskoj akciji, kodnog naziva "Titan", pretreseno je više lokacija na području Bijeljine, kao i Kazneno-popravni zatvor Foča, u kojoj je uhapšeno 14 osoba

BANJALUKA - Policija Republike Srpske (RS) jutros je na području Bijeljine uhapsila 14 osoba, osumnjičenih da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom narkotika.

U policijskoj akciji, kodnog naziva "Titan", pretreseno je više lokacija na području Bijeljine, kao i Kazneno-popravni zatvor Foča.

"Akciju kodnog naziva "Titan" sprovode policijski službenici MUP-a RS, a pretresom 21 lokacije policija traga za osobama koje se dovode u vezu sa trgovinom drogom", potvrdila je portparolka MUP RS Mirna Šoja.

Prema informacijama koje su objavili banjalučki mediji, KPZ Foča se pretresa jer se sumnja da je kriminalnom grupom iz zatvora rukovodio Željko Radovanović zvani Krečo.

Željko Radovanović iz Bijeljine bio je prvooptuženi u grupi narko-dilera protiv kojih je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo optužnicu 2008. godine.

On je jedini pripadnik te međunarodne kriminalne grupe kojem se sudilo i presudilo u odsustvu, jer je pobegao u RS, čiji je državljanin.

Radovanović je osuđen u Srbiji na 13 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track