NARKO-DILERI IZ KRAJA ZARATILI PRE DVE GODINE: Sve je počelo kada je nestalo 10 kg kokaina?! BANJICA KAO GETO
Foto: Kurir/J.M., Instagram

GETO BANJICA

NARKO-DILERI IZ KRAJA ZARATILI PRE DVE GODINE: Sve je počelo kada je nestalo 10 kg kokaina?! BANJICA KAO GETO

Crna Hronika -

Policija i dalje traga za ubicom koji je u ponedeljak pre podne, prerušen u dostavljača hrane s kacigom na glavi, ušetao u improvizovanu teretanu na Banjici u Beogradu i pred drugovima likvidirao Luku Perenčevića (28), a istražitelji sumnjaju da je pozadina zločina sukob narko-dilera.

Naš izvor kaže da jedan pravac istrage vodi do sukoba ubijenog Perenčevića s drugom kriminalnom ekipom sa Banjice s kojom je, kako se sumnja, zaratio pre dve godine navodno zbog gubitka kokaina.

Banjica, ubistvo, Luka p., Luka Perenčević
foto: Kurir

Napad nožem

- Banjica je poznata kao kraj navijača Rada, ali i dilera. Postoje dve dominantne ekipe, koje su 2020. došle u sukob. Priča se da je tada dilerima s Banjice nestalo 10 kilograma belog praha - objašnjava naš izvor upoznat sa slučajem:

Cveće i sveće

Majka molila da joj daju sat

Žitelji Banjice pričaju da ubijenog Luku Perenčevića znaju odmalena, kao i da je odrastao s majkom, sestrom i bakom.

Njegova majka je sve vreme bila na uviđaju, dostojanstveno se držala, a policajce je samo zamolila da joj daju Lukin sat.

- Roditelji su mu razvedeni. Sa majkom je živeo, bio je mažen i pažen. Kao dečak je trenirao rukomet u klubu Voždovac i bio je prilično perspektivan sportista, ali ga je posle društvo povuklo u skroz drugu stranu. Njega su se svi u kraju bojali, potezao je nož kad je stigao, niko nije smeo da ga prijavi policiji - kaže sagovornik i dodaje da se Luka nedavno i oženio i da ima bebu.

Na mestu njegovog ubistva juče je bilo ostavljeno cveće i upaljene su sveće.

- Perenčević je važio za vođu jedne krimi-ekipe sa Banjice i voleo je da bude dominantan u tom svetu. Imao je oko sebe ekipu klinaca koji su mu se divili i s njim radili mutne poslove. Oni su došli u ozbiljan sukob s drugom ekipom. Kako objašnjava, Perenčević se pre dve godine "pokačio" s braćom Rakočević - Petrom (35), Radovanom (38) i Urošem (26), koje je, prema nekim pričama iz podzemlja, navodno krivio za nestanak 10 kilograma kokaina. Njihov prvi sukob desio se u avgustu 2020. u kafiću na Banjici, kada je Perenčević navodno izbo Petra i Uroša, a nakon toga, iste godine na Banjici ubijen je Filip Lepojević (18) iz Perenčevićeve ekipe. Zbog ubistva Lepojevića uhapšena su braća Rakočević, a oni su na suđenju govorili o sukobu s Perenčevićem, nazivajući ga "dilerom droge koji teroriše ceo kraj i važi za strah i trepet, te da su ga se i sami plašili".

Govoreći o motivima napada na njih, jedan od braće Rakočević je objasnio u sudu "da misli da je to zbog njihovog pravoslavnog udruženja".

Banjica, Luka p., Luka Perenčević, Ubistvo
foto: Kurir

- Krečili smo grafite FK Rad koji pozivaju na nasilje i slikali murale svetaca. Zabranjivao sam da se tu diluje droga, verovatno su mi zato zamerili - rekao je Petar, dodajući da su mu posle ubistva Filipa Lepojevića zapalili piljaru i prostorije udruženja.

Borci protiv droge

I dok braća tvrde da su osnovali hrišćansko udruženje "Sve u slavu božju" kako bi promovisali porodične vrednosti, kao i da su borci protiv droge, žitelji Banjice pričaju da su i oni ranije bili navijači i bavili se mutnim radnjama.

- Naš kraj je posebno opasan, pun je dilera. Obično viđamo kako tu robu ostave u žbunu i onda dotrči neko i uzme. To svi u ovom kraju znaju, to je kao dobar dan. Nekada drogu nose i u nosiljkama za bebe. Ovo je strašno jer malo-malo pa se tuku, pucaju, ubijaju i pale imovinu po kraju. Iz Lukinog ulaza su ubijena dva mladića pre njega, a iz ovih naših zgrada još bar pet, šest momaka. Kraj nam je proklet. Braća Rakočević su jedan klan, a Perenčević drugi i tu se stalno dešavaju incidenti - kaže stanovnik ovog dela Beograda.

Niz incidenata

Zapaljeni piljara i kafić

Nakon ubistva druga Luke Perenčevića, 5. septembra 2020. godine, na Banjici je počinjen niz incidenata. U danima posle ubistva spaljena je piljara u vlasništvu braće Rakočević, kao i cvećara njihove sestre, te prostorije njihovog pravoslavnog udruženja.

- Zapalili su i prostorije našeg pravoslavnog udruženja koje promoviše porodične vrednosti, nacrtali su grafit - crnu glavu sa rukama preko očiju i usta i napisali "Omerta", kasnije sam saznao da je to znak ćutanja, pisali su "Smrt Rakočevićima" - objasnio je jedan od braće Rakočević, iznoseći svoju odbranu u Višem sudu u Beogradu.

Takođe, pre šest meseci izgoreo je kafić Luke Perenčevića na Banjici, a kao razlog navedene su neispravne instalacije.

- Malo ko veruje u to. Kafić je verovatno namerno zapaljen kao znak upozorenja. Da je Luka bio oprezan i da je znao da ga prate, govori i to što se nedavno preselio u drugi kraj grada, ali i postavio kamere oko svog stana - priča izvor.

Cveće i sveće na mestu zločina na Banjici
Cveće i sveće na mestu zločina na Banjicifoto: Kurir/J.M.

Kurir.rs

Bonus video:

08:39

OVDE JE DROGA DEKRIMINALIZOVANA, A NARKOMANIJA U PADU! Stručnjaci upozoravaju: Naši dileri kreću sitno, ali ubrzo postaju VELIKI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track