UHVAĆENI SA POLICIJSKOM OPREMOM, PA REKLI DA SU HTELI DA SNIMAJU SPOTOVE: Evo na koliko je osuđen Drakula i ekipa
Foto: Ana Paunković

viši sud u beogradu

UHVAĆENI SA POLICIJSKOM OPREMOM, PA REKLI DA SU HTELI DA SNIMAJU SPOTOVE: Evo na koliko je osuđen Drakula i ekipa

Crna Hronika -

Veće Višeg suda u Beogradu osudilo je Marka Drakulu i još dvojicu optuženih za krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja, sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti i falsifikovanje policijske opreme koja je kod njih pronađena prilikom hapšenja u decembru 2019. godine.

Drakula je za krivično delo sprečavanje lica u vršenju dužnosti u pokušaju osuđen na kaznu zatvora od tri godine i šest meseci, a istom odlukom mu je produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Drugooptuženi Marijan Dimitrijevski je za krivična dela nedozvoljeni nošenje oružja i falsifikovanje isprava osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i šest meseci, i takođe mu je produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Nemanja Milutinović je osuđen za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja na kaznu zatvora od 2 godine i šest mesci i njemu je sud ukinuo pritvor, dok je sud oslobodio Nikolu Jovanovića od optužbi za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja i istom odlukom mu ukinuo pritvor.

Postupajuća sudija Ivana Ramić je prilikom donošenja odluke cenila da su optuženi ranije osuđivani.

Više javno tužilaštvo u beogradu uložiće žalbnu na presudu Marku Drakuli i ostalim okrivljenima jer nije zadovoljno visinom izrečenih kazni. Takođe, žaliće se i na oslobađajući deo presude, kao i na odluku suda da Nemanji Milutinoviću ukine pritvor.

Da podsetimo, na suđenju je jedan od optuženih izneo šokantnu odbranu. Marjan Dimitrijevski, koji je 13.decembra 2019. uhapšen zajedno sa Markom Drakulom, Nemanjom Milutinovićem i Nikolom Jovanović, pošto je policija u škodi sa falsifkovanim tablicama pronašla kačkete i prsluke sa oznakama UKP, rotaciono svetlo i četiri startna pištolja, izjavio je danas pred Višim sudom u Beogradu da je opremu nalik na policijsku i pištolje kupio na buvljaku u Pančevu jer je nameravao da snima spotove za Jutjub.

Podsetimo, oni su javnosti postali poznati pošto se posle hapšenja tvrdilo da su navodno obučeni u policajce nameravali da cijanidom koji bi sipali u hranu otruju Jovana Vukotića, navodnog vođu škaljarskog klana koji je bio u pritvoru.

- Što se tiče oružja tvrdim da nije pravo i da ne može da ispali bojevu municiju. Kupio sam ga na buvljaku, na tezgi, kao i kačkete, prsluke i rotaciju. Nameravao sam da pravim spotove sa tim uniformama. Gledao sam Mašana Lekića pa sam u tom stilu hteo da napravim spot, ali još nisam smislio ko će da glumi. Znam da od Jutjuba može lepo da se zaradi - ispričao je Dimitrijevski pred sudom.

Kurir.rs/ J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track