KRVAVI PETAK 13. Škorpionom izrešetao ljubavnicu, pa presudio sebi! Zaklao učiteljicu, zapalio joj kuću i pokušao da se ubije!
Foto: Kurir.rs, Privatna Arhiva

horor zločini u srbiji

KRVAVI PETAK 13. Škorpionom izrešetao ljubavnicu, pa presudio sebi! Zaklao učiteljicu, zapalio joj kuću i pokušao da se ubije!

Crna Hronika -

Ana Živanović (41) ubijena kada je u nju Vladan Todorović (51) ispalio iz "škorpiona" pet metaka, a potom sebi presudio, učiteljici Snežani Đuričić (61) prerezan vrat, za zločin osumnjičen prvi komšija Slavoljub Jeremić (62)

Dva stravična zločina dogodila su se u petak, 13. maja u Paraćinu i u Barajevu! Dve žene su brutalno ubijene, Ana Živanović (41) iz okoline Paraćina i Snežana Đuričić (61) kod Barajeva, kada je prvu bivši partner izrešetao "škorpionom", pa presudio sebi, dok je drugoj komšija prerezao grkljan, spalio deo imanja i pokušao da izvrši samoubistvo.

Ana Živanović (41) ubijena je u selu Šavac kod Paraćina kada je njen bivši patrtner Vladan Todorović (51) izrešetao "škorpionom" u njenim kolima, a potom sebi presudio jednim hicem.

ljubavnici
ljubavnicifoto: Kurir, Printscreen/Facebook

Ostavila Vladana

Kako je za Kurir objasnio izvor blizak istrazi u ubijenu devojku ispaljeno je čak pet metaka, dok je Vladan imao jednu prostrelnu ranu.

- Pecaroši su pozvali policiju i prijavili da su kod brane blizu Velike Morave pronašli mrtvu ženu u kolima, a pored automobila telo muškarca. Policija je utvrdila da je reč o ubistvu i samoubistvu i da je Todorović Anu ubio iz oružja koje je imao u nelegalnom posedu - kaže izvor i dodaje:

- On je bio oženjen i imao je dete, ali je sa Anom bio u vezi. Navodno ga je ona ostavila i odlučila da nađe novog momka, sa čime se on nije mirio, pa ju je pozvao da se nađu, a onda i ubio. Todorović je ranije imao zabranu prilaska Ani koja ga je prijavljivala zbog nasilja - tvrdi izvor.

užas kod paraćina
užas kod paraćinafoto: Kurir.rs

Tela je prvi pronašao Zoran Sibinović iz Paraćina koji tog jutra došao na pecanje. On je za Kurir ispričao da su svi znali za njihovu vezu.

- Meštani su noćas čuli pucnjavu, ali niko nije reagovao. Inače, godinama svi znaju da su oni zajedno, a on mi je poznat kao preduzetnik - rekao je Sibinović.

Prijatelji ubijene Ane ispričali su za Kurir da je ona bila sa Vladanom nekoliko godina.

- Pre godinu dana odlučila je da ga ostavi - priča prijateljica i dodaje:

- Nije imala mira od njega, iako je imao ženu, nije se odvajao od Ane. Branio joj je da se druži i da izlazi, psihički je maltretirao i zbog toga je dobio zabranu prilaska. Sa prijateljima Ana nije smela da se čuje godinama, a prošle godine je rekla dosta svemu.

Izbodena i u leđa

brutalno ubijena snežana
brutalno ubijena snežanafoto: Privatna Arhiva

Učiteljica Snežana Đuričić (61) pronađena je zaklana u porodičnoj kući u selu Rožanci kod Barajeva, a tokom uviđaja nađen je osumnjičeni Slavoljub Jeremić, njen prvi komšija.

Brutalan zločin dogodio se u Šumadijskoj ulici, a za ubistvo saznalo se nakon što su komšije primetile da gori Snežanin pomoćni objekat.

- Slavoljub je Snežani pomagao oko kućnih poslova. Kosio joj je travu, nosio ogrev i pošto je i ona udovica i živi sama, a on prvi komšija koji se nije ženio, našli su se da pomažu jedno drugom. Nikad se nije pričalo da su u vezi - kažu meštani sela nadomak Barajeva i dodaju da je Snežana rođacima pričala kada je imala neki problem, ali o Slavoljubu nikad nije imala ružnu reč.

snežana i slavoljub, a u pozadini objekat koji je zapaljen
snežana i slavoljub, a u pozadini objekat koji je zapaljenfoto: Ana Paunković, Kurir.rs, Privatna Arhiva

Naš sagovornik dodaje da je Snežanino telo nađeno u kući.

- Policija je našla krvavu Snežanu u letnjoj kuhinji. Imala je prerezan grkljan i tri uboda nožem u leđa. Navodno, Slavoljub je počinio zločin, a potom zapalio pomoćni objekat koji se nalazi na imanju. Nakon nekih dva sata nađen je i Slavoljub sa prerezanim vratom - kaže sagovornik i dodaje da je on nakon toga prevezen u Urgentni centar u Beogradu.

- Snežana je bila je naslonjena na vrata od špajza. Kada je policija upala i pokušala da otvori vrat nisu uspeli. Kad su otvorili vrata videli su Slavoljuba sa druge strane - kaže Snežanin rođak:

- Verovatno kad je čuo da ne može da pobegne odlučio je da se ubije. Inače, Snežanina ćerka se porodila pre mesec dana, druga treba da se porodi u junu. Užas! Iškolovala je decu, dve su lekari, a jedna prevodilac i predaje ruski jezik.

Pili su kafu

1 / 4 Foto: Ana Paunković

Porodica Slavoljuba Jeremića kaže za Kurir da ništa ninje slutilo na tragediju.

- Pre nego što se sve desilo slavili smo snaji rođendan u dvorištu - kaže Slavoljubov brat Vladan, dok njegov sin Tomislav briše suze i kaže da je juče video njih dvoje kako se smeju i piju kafu pred Snežaninom kućom.

slavoljubov rođeni brat vladan jeremić
slavoljubov rođeni brat vladan jeremićfoto: Ana Paunković

- Pitala me je hoću li da pijem kafu sa njima, ali sam odbio jer sam žurio. Ne znam da li su bili u vezi, nikad ga nisam pitao. Pre nekih 20 godina je bio na lečenju, ali je nakon toga bio dobro nije pio, ni pušio.

Snežanin dever

Slavoljub je bio mutan

Snežanin dever je u šoku.

- Komšije su se zaustavile kod moje kuće i vikale požar, požar. Tamo je bilo vrednog materijala, ali sam se nadao da je Sneža živa. Međutim, kad smo već došli videli smo da je nema, a znao sam i da se nešto dešava kad nema Slavoljuba. Mislim da se on eto tako muvao oko Snežane i udvarao joj se, jer njoj nije bila potrebna pomoć - kaže nesrećni čovek brišući suze i dodaje:

snežanin dever
snežanin deverfoto: Kurir.rs

- Slavoljub je bio mutan, ja sam ranije sarađivao sa njim i znam kakav je. On navodi da je Snežana pre zločina došla kući s posla.

1 / 3 Foto: Kurir.rs

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Štampano izdanje 14.05.2022.
foto: Kurir

U subotu, 14. maja, KURIR VAM POKLANJA IKONU SVETI PROROK JEREMIJA sa zlatotiskom i molitvom

Sveti prorok Jeremija je hrišćanski svetitelj i jedan od najvećih proroka, rođen šest vekova pre Isusa. Iako mnogi ne znaju za njega, u nekim krajevima Srbije su se održali običaji i narodna verovanja o kojima se i danas vodi računa.

Veruje se da je Jeremija zaštitnik od zmija otrovnica. Zato je običaj da se na današnji dan razgone ovi gmizavci da ne bi preko leta dosađivali. Neko iz kuće zbog toga treba da porani, uzme tiganj i lupajući u njega nekoliko puta ponovi: „Jeremija u polje, a sve zmije u more! Samo jedna ostala, za zlo njeno ostala, oba oka izbola, na dan trna glogova. Na četiri šipova, zlu kob izela.“

Dokle se čuju lupanje i pesma, dotle zmije neće smeti da se približe. Na Jeremijin dan ne otvaraju se britve i ne radi se ništa iglom i koncem. Ko bi na ovaj dan otvorio britvu, veruje se, na toga bi preko cele godine trčale zmije. U nekim krajevima stari veruju da se na današnji dan ne valja ni češljati da se ne bi izazivali ovi opasni gmizavci. Takođe, treba paziti da se ni za kim ne vuče odvezana pertla ili neki končić da se na isti način tako ne bi vukle i zmije.

Prema predanju, Sveti prorok Jeremija već je u petnaestoj godini počeo da proriče i zbog toga je vrlo često bio u nemilosti vlasti, čak proganjan i zatvaran. Zbog svojih proročanstava navukao je gnev velikaša, ali i poštovanje onih koji su u njega verovali.

On je caru Joakimu prorekao da će mu se telo vući nesahranjeno izvan zidina grada Jerusalima, a potonjem caru Jehoniju da će biti odveden u Vavilon sa celom porodicom i tamo umreti. Kad je na presto u Jerusalimu došao car Sedekija, Jeremija je prorekao pad Jerusalima i vavilonsko ropstvo.

U dolini Totef pod Jerusalimom, na mestu gde su deca klana kao žrtve idolima, prorekao je skori pad Judejskog carstva, što se ubrzo obistinilo. Prorok Jeremija je uzeo kivot iz hrama i sakrio ga na brdu Navat, gde je umro Mojsije, a oganj iz hrama u jedan duboki bunar. Neki Jevreji odveli su ga u Misir, gde je prorokovao propast misirskih idola i dolazak Deve s Mladencem.

poklon
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track