Najnovije vesti

BULATOVIĆU 6 GODINA ZATVORA: Kolašinac osuđen za pomaganje u ubistvu Pličevića u Zemunu
Foto: Ana Paunković

apelacioni sud

BULATOVIĆU 6 GODINA ZATVORA: Kolašinac osuđen za pomaganje u ubistvu Pličevića u Zemunu

Crna Hronika

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Kolašinca Nikolu Bulatovića (46) na kaznu zatvora od šest godina zbog pomaganja u ubistvu Zvonka Pilčevića (37), vlasnika menjačnice "Zvonce" u Zemunu u avgustu 2009. godine.

Ovom odlukom sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio drugu prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, navodi sud u odluci objavljenoj na sajtu. Bulatović je prvom presudom suda bio osuđen na pet godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i vratio suđenje na početak pred Višim sudom u Beogradu, prenosi Blic pisanje Tanjuga.

On je osuđen da je zajedno sa Goranom Relićem, prema kome je postupak razdvojen i obustavljen zbog smrti, na smrt pretukao Pilčevića. Sud u obrazloženju navodi da je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog cenio činjenicu da do sada nije osuđivan, njegovo pogoršano zdravstveno stanje za vreme boravka u pritvoru, da se korektno držao pred sudom, porodične prilike, kao i aktivnije ucešće Relića u ubistvu Pilčevica.

Kao otežavajuću okolnost, sud je cenio njegovo držanje posle učinjenog dela jer je bio u bekstvu i sto je bio nedostupan organima gonjenja skoro 10 godina.

Bulatović je bio u bekstvu više od devet godina od počinjenog zločina, ali je uhašen 27. marta 2018. po sprskoj poternici u Kolašinu i izručen je Beogradu. Prema presudi Bulatović je u noci izmedu 15. i 16. avgusta 2009. godine, u Zemunu, sa Relićem na smrt pretukao Pilčevića, udarajući ga ciglama i letvama po glavi i telu.

Pilčević je od posledica povreda preminuo, nakon čega su Bulatović i Relić njegovo telo ubacili u automobil, dovezli ga do Zemuna i izbacili na trotoar, gde je i pronađen.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track