NIKOLA BULATOVIĆ BIĆE IZRUČEN SRBIJI: Pre 11 godina pretukao vlasnika menjačnice u Beogradu do smrti
Foto: Profimedia

odluka suda u bijelom polju

NIKOLA BULATOVIĆ BIĆE IZRUČEN SRBIJI: Pre 11 godina pretukao vlasnika menjačnice u Beogradu do smrti

Crna Hronika -

Nikola V. Bulatović (44) zvani Pidža iz Kolašina, osumnjičen za ubistvo Srbina, biće izručen srpskim pravosudnim organima, odobrio je Viši sud u Bijelom Polju.

To je potvrdio Bulatovićev advokat Radovan Obradović, navodeći da pravosudni organi dve države treba da preciziraju način izručenja.

- Inače, moj klijent je kategoričan da nije izvršio krivično delo na osnovu kojeg se potražuje po međunarodnoj presudi. Izričit je u stavu, da će pred srpskim pravosuđem dokazati svoju nevinost - kazao je Obradović.

Nikola Bulatović uhapšen je po međunarodnoj poternici Interpola Beograd zbog sumnje da je zajedno sa Goranom Trtom Relićem (49) u avgustu 2009. u Beogradu na smrt pretukao Zvonka Pilčevića (37), nekadašnjeg vlasnika menjačnice “Zvonce”, udarajući ga po glavi i telu. Pilčević je od posledica povreda preminuo na licu mesta, nakon čega su osumnjičeni njegovo telo ubacili u automobil, dovezli ga u Svetotrojičinu ulicu u Zemunu i izbacili na trotoar.

foto: Profimedia

Srpska policija je nakon samo par dana saopštila da je slučaj rasvetljen i raspisana je poternica za Bulatovićem i Relićem.

Mediji su tada objavili da je Pilčević poveriocima dugovao više od milion evra i da policija sumnja da iza smrtonosnih batina stoji neko kome je trebalo da vrati pare.

Bulatović se duže vremena krio u inostranstvu, a u Kolašin je došao pre godinu i po, pošto mu je otac poreklom iz tog grada. Uhapšen je u martu ove godine.

On je pred sudijom Vanjom Rakonjac negirao krivično delo zbog kojeg je potraživan Interpolovom poternicom.

(Kurir.rs/Kolektiv.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja