PERIŠ NIJE, DA LI JE KECMAN? Evo kako je ustanovljeno da obezglavljeno telo pronađeno kod Kostolca nije Matejevo
Foto: Kurir

još se čekaju rezultati dnk analize

PERIŠ NIJE, DA LI JE KECMAN? Evo kako je ustanovljeno da obezglavljeno telo pronađeno kod Kostolca nije Matejevo

Crna Hronika -

Ni više od dva meseca nije poznato čije je obezglavljeno telo pronađeno u Dunavu kod Kostolca. DNK analiza i njeni rezultati još uvek nisu dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu iako je ova institucija više puta slala urgencije.

Prema informacijama koje poseduje Blic, Više javno tužilaštvo u Požarevcu i dalje čeka na rezultate koji bi ukazali čiji je trup u fazi raspadanja izvučen iz Dunava. Tužilaštvu nije demantovano, ali ni potvrđeno da li je u pitanju telo fitnes instruktora Jova Kecmana ili je neka druga, nestala osoba.

Odmah pošto je 4. marta trup muškarca pronađen u reci, Više javno tužilaštvu u Požarevcu dalo je nalog da se obavi obdukcija tela, ali i Nacionalno kriminalističko tehnički centar (NKTC) obavi DNK analizu. Uz pomoć ovog veštačenja bi trebalo da se identifikuje ko je nastradali. NKTC je trebalo da izuzme DNK profil sa tela, a potom da ga uporedi sa onima u bazi. Međutim, do danas takvi rezultati nisu dostavljeni nadležnom tužiocu.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu uputilo je nekoliko urgencija NKTC, kako bi se što bre saznali rezultati DNK analize, ali odgovore, kako se nezvanično saznaje, nisu dobili.

Dok se čekaju rezultati veštačenja, rezultati obdukcije ukazuju da je telo muškarca bilo u vodi između šest meseci i godinu i po dana, a pronađeno je u fazi raspadanja zbog čega nije moglo odmah da se utvrdi da li je preminuo usled utapanja ili nasilnom smrću.

Podsetimo, kada je telo, tačnije samo trup muškarca pronađen u prvi mah se posumnjalo da se radi o delu tela nestalog Splićanina Mateja Periša, vrlo brzo je utvrđeno da to ne može biti slučaj jer je obdukcija pokazala da je telo bilo u vodi najmanje šest meseci. Takođe, utvrđeno je da je u pitanju krupniji, mišićav muškarac i da je na sebi imao crne patike, dok je Periš u noći nestanka na sebi imao bele.

Nakon toga počelo je da se sumnja da može biti telo nestalog Jova Kecmana, inače, kako se sumnja, jedne od žrtava klana Veljka Belivuka. Opis pronađenog dela tela muškarca donekle se poklapa sa njegovim, kao i činjenica da je pronađen samo trup, a optužnica protiv ovog klana navodi da su svoje žrtve mučili, a potom sekli na delove koje su potom bacali u reku.

- Radi se o nogama i delu kičme, a glave, trupa i čitavog gornjeg dela tela nema - rekao je ranije izvor.

Otac nestalog Jove Kecmana, nakon pronalaska tela kod Kostolca, za medije je kratko izjavio da samo želi da prestane agonija i da nađe svog sina.

- Želim da prestane ova agonija, sina mi nema već skoro dve godine. Ne znam čije je telo nađeno u Dunavu kod Kostolca, ali voleo bih da nađem mog Jovu živog ili mrtvog, a ako je mrtav da mogu da ga sahranim kako dolikuje, pa da umrem u miru - rekao je Mile Kecman, otac nestalog fitnes-instrukotra i vlasnika teretane u Beogradu Jova Kecmana kom se svaki trag izgubio 24. septembra 2020. godine.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:23

Veliki požar na Voždovcu odneo jedan život: Pronađeno ugljenisano telo, povređena devojka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track