MISTERIJA RASKOMADANOG MUŠKARCA NAĐENOG U DUNAVU JOŠ NEREŠENA! Leš presečen napola, bez glave i trupa ISPLIVAO kod Kostolca
Foto: Kurir, Shutterstock

40 DANA MUČNO IŠČEKIVANJE

MISTERIJA RASKOMADANOG MUŠKARCA NAĐENOG U DUNAVU JOŠ NEREŠENA! Leš presečen napola, bez glave i trupa ISPLIVAO kod Kostolca

Crna Hronika -

Nakon što je telo izvučeno iz Dunava, veštak je odmah izolovao deo tela koji je prosleđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK. Više javno tužilaštvo u Požarevcu još čeka izveštaj Nacionalnog kriminalističkog centra u Beogardu o indetitetu muškarca koji je 4. marta nađen u Dunavu kod Kostolca.

Inače, Nacionalni kriminalistički centar u Beogradu, prema nezvaničnim informacijama, dobio je DNK muške osobe čiji su delovi tela pre 40 dana izvučeni iz Dunava kod Kostolca i njega uporedio sa bazom nestalih osoba u Srbiji. Ishod ove istrage za sada nije poznat, a identitet nađenog tela nije objavljeno, piše Telegraf.

Kostolac, Dunav, telo, crna patika
foto: Kurir

Mnoge porodice čiji se članovi vode kao nestali u strahu iščekuju objavljivanje rezultata identiteta. Nakon završene obdukcije, koja je odrađena pre više od mesec dana, baza mogućih osoba čiji nestanak je prijavljen je dosta sužen.

Pronađeno telo, bilo je u toliko lošem stanju da nije moglo da se utvrdi da li je reč o utopljeniku ili žrtvi nekog krivičnog dela.

- Leš je bio gotovo presečen napola, bez glave i trupa. Međutim, to ne mora da znači da je čovek isekao telo. Dok je plutalo, mogao ga je iseći brod, a pošto je dugo u vodi, mogle su i ribe da pojedu i oštete telo - kaže izvor.

Kako naš izvor Kurira navodi, prvo se proveravalo da li je reč o nestalom Mateju Perišu, ali i da li je pronađeni muškarac možda neka od žrtava klana Veljka Belivuka.

- Nepobitno je utvrđeno da je reč o mlađem muškarcu visokom oko 187 santimetara, koji se najverovatnije duže vreme bavio sportom, s obzirom na stanje njegovih mišića. Za sada nema indicija da je reč o Mateju Perišu, s obzirom na to da je telo u vodi bilo šest meseci do godinu i po dana, a da je nesrećni mladić nestao pre nešto više od dva meseca, a i patike koje je imao u noći nestanka su bele, dok je obuća na telu tamne boje - kaže izvor i nastavlja:

- Istražitelji ne isključuju mogućnost da se radi o telu koje je doplovilo iz Hrvatske ili neke druge zemlje kroz koju protiče Dunav.

Kurir.rs/Telegraf

bonus video:

08:36

IMA SAMO JEDNA MISTERIJA U SLUČAJU PERIŠ Oglasio se čuveni forenzičar nakon pronalaska tela u Savi PODSETIO NA SMRT SLAVNOG PEVAČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track