OSUĐEN RAŠČINJENI SVEŠTENIK IZ KALUĐERICE: Zbog obljube maloletnice dobio 3 godine zatvora i posebne mere iz tzv. Marijinog zakona
Foto: Kurir.rs, Facebook

viši sud u beogradu

OSUĐEN RAŠČINJENI SVEŠTENIK IZ KALUĐERICE: Zbog obljube maloletnice dobio 3 godine zatvora i posebne mere iz tzv. Marijinog zakona

Crna Hronika -

Raščinjeni sveštenik iz Kaluđerice Zoran Maksimović osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na tri godine zatvora zbog krivičnog dela obljuba zloupotrebom položaja.

Izrečene su mu posebne mere iz tzv. Marijinog zakona: obavezno javljanje nadležnom organu policije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija; zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletna lica (vrtići, škole i sl.); obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta i ustanova; obavezno obaveštavanje o promeni prebivališta, boravišta ili radnog mesta; obavezno obaveštavanje o putovanju u inostranstvo.

BLUDNOM SVEŠTENIKU ODREĐEN PRITVOR: Zbog obljube maloletnice preti mu do dvanaest godina zatvora

Mere iz stava 1. ovog člana sprovode se najduže 20 godina posle izvršene kazne zatvora. Produžena mu je mera zabrane prilaska, komunikacije i sastajanja sa ostećenom.

Podsetimo, sada raščinjeni sveštenik zvani Zoki Plavooki, navodno je obljubio maloletnu devojčicu (17), koja je ostala trudna, a nakon toga abortirala. Zbog neprimerenog ponašanja prema vernicima, a posebno ženama, pokojni patrijarh Irinej raščinio ga je u avgustu 2020. godine. Zoran je do tada služio u crkvi u beogradskom naselju Kaluđerica.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja