MATEJEVO PONAŠANJE IZLAZI IZ OKVIRA NEKOGA KO JE POPIO DVA PIĆA: Božidar Spasić o misterijama u slučaju Periš, a OVO KAŽE ZA TELO
Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva

tragična sudbina splićanina

MATEJEVO PONAŠANJE IZLAZI IZ OKVIRA NEKOGA KO JE POPIO DVA PIĆA: Božidar Spasić o misterijama u slučaju Periš, a OVO KAŽE ZA TELO

Crna Hronika -

Slučaj Splićanina Mateja Periša koji se utopio u Beogradu izazvao je veliku pažnju javnosti, a nakon pronalaska tela, nameću se brojna pitanja na koja još uvek nema odgovora.

Mnogi smatraju da je od samog starta, kada je Matej nestao u Beogradu 30. decembra, ovaj slučaj obavijen velom misterije. Međutim, neke od njih nikada neće biti otkrivene.

Božidar Spasić
Božidar Spasićfoto: Marina Lopičić

Ipak, Božidar Spasić, nekadašnji službenik Državne bezbednosti, ističe da u slučaju nestanka i smrti Mateja Periša sa sigurnošću možemo da tvrdimo da nijedna misterija ne postoji.

- Postoje samo mašta i želja pojedinaca da se iskažu - kaže Spasić za Pink.

Na Institutu za sudsku medicinu biće urađene toksikološke analize čiji se rezultati mogu čekati i nedeljama. Sa druge strane, postavlja se pitanje koliko je ta analiza realna s obzirom na to da je telo nađeno u fazi raspadanja.

- Leševe u vodi već posle 15 dana počnu da napadaju ribe. Telo se polako rasporava, tako da posle pet meseci možemo misliti šta može da se nađe od supstanci koje je on eventualno koristio. Notorna je činjenica da, onaj njegov put koji smo videli na nadzornim kamerama, ono ponašanje, izlazi iz okvira nekoga ko je popio, recimo, dva pića - kaže Spasić za Pink.

Matej Periš
foto: Kurir, Privatna Arhiva

I dok bi toksikološki nalaz svakako otklonio jednu od misterija koje prate ovaj slučaj, Matejevi prijatelji sa kojima je proveo poslednje trenutke nikada ništa nisu želeli javno da komentarišu.

Spasić, međutim, tvrdi da ni ovde ne postoji misterija.

- Svi kojima je on pisao te večeri su objasnili poruke. I drugovi i prijateljica. Dakle, ovaj telefon i njegovo veštačenje nema nikakvog daljeg značaja - kaže Spasić.

Još jedna misterija: Periš je tri puta kobne noći zaustavljao taksi, a stručnjaci ne mogu da povežu taksi vozilo sa obalom gde se Periš utopio.

- Taksista je sto puta ispitivan, prošao je i poligraf, i tačno je rekao šta se desilo, da ga je Matej zaustavio, a da mu je on rekao da ne može da ga vozi - priča Spasić za Pink.

Matej Periš će biti sahranjen u Splitu
Matej Periš će biti sahranjen u Splitufoto: Nemanja Nikolić

A da li se na glavno pitanje zašto je Matej kobne večeri ostavio prijatelje, istrčao iz kluba, a potom ušao ili upao u vodu, može dobiti odgovor nakon analize njegovog telefona, stručnjaci kažu:

- Veštačenje telefona je rađeno, iako telefon fizički nije bio prisutan - rekao je privatni detektiv Uglješa Grgur.

Da je Periš bio ugrožen ili napadnut svedeno je na nivo spekulacija, kaže Grgur, budući da ne postoje dokazi o nasilnoj smrti, a da je obdukcija pokazala da se utopio.

Ako je u reku upao slučajno, da li je iz nje pokušao da izađe? Da li je bio pod uticajem droge ili alkohola, pa je u reku skočio samovoljno, te ga je hladna voda paralisala? To zasad niko ne zna.

(Kurir.rs/ Pink)

04:36

Nenad Periš se obratio novinarima ispred crkve Svetog Ante u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track