ŽELJKOVA SMRT I DALJE NEJASNA: Suđenje za saobraćajnu nesreću kod Niša, ko je bio za volanom?
Foto: Kurir/M.S.

ŽELJKOVA SMRT I DALJE NEJASNA: Suđenje za saobraćajnu nesreću kod Niša, ko je bio za volanom?

Crna Hronika -

Roditelji, bake i deka pokojnog Željka Ristića (19) pokazali su danas veliko ogorčenje što se ponovo odložilo ročište okrivljenom Miodragu P. za koga se sumnja da je prošle godine naleteo automobilom na ovog momka u selu Šainovac i u pijanom stanju pobegao s lica mesta.

Oni su danas ispred suda zatražili da se otkrije istina o smrti njihovog jedinca koji se vraćao s posla 28. decembra 2020. godine, a Miodrag P. je bio za volanom dok je na suvozačevom mestu bio njegov prijatelj M. D.

Željko se vraćao s pšosla i na 100 metara od kuće, naišao je "Golf" koji ga je pokosio, a ova dvojica su bili mnogo pripiti tako da jadnom momku nisu ni pomogli nego su se udaljili odatle. Tek kasnije je otkriveno da je Miodrag u krvi imao 2,27 promila u krvi.

MISTERIJA OKO SMRTI MLADOG NIŠLIJE: Nestali snimci sa kamera koji bi mogli da razreše ko je KRIV ZA POGIBIJU ŽELJKA RISTIĆA (19)

Glavna sumnja ove porodice je da je za volanom te večeri zapravo bio M.P. a da je obeznanjen od alkohola bio Miodrag i to na suvozačevom sedištu kao i da je Miodrag navodno prebačen na mesto suvozača.

- Mi samo tražimo istina da se kaže i da se jasno i glasno navede ubica našeg Željka. Da su stali i tako pijani mu pomogli, možda bi preživeo. Ne pitajte kako se osećamo. Kod nas se ne čuje muzika, na žici nema belog veša. Šta da vam kažem - kažu neutešni deka i baka Nikola i Dragica Perić.

Sudija Mirko Drašković je bio protiv odlaganja današnjeg suđenja. Tužilaštvo i odnbrana Miodraga P. su tražili da se ispita poreklo biološkog materijala iz automobila kao i da se obe strane upoznaju sa dodatnim veštačenjem koje im je danas stiglo.

- Da ne bi se reklo da opstruiram proces, odložićemo suđenje, ali ne vidim čemu to. ispituje se "Golf" koji je u vlasništvu Miodraga P. Znači u njemu ima njegovog DNK. U kolima je bio M.D. koji je, kako je rekao pridržavao volan dok je ovaj vozio tako da ima i njegovog biološkog materijala. I ne znam šta ćemo da dobijemo - rekao je Sudija.

Otac Dejan i njegova majka odnosno Željkova baka Dragica kažu da proces predugo traje.

- Ovo je sve kupovina vremena. Značajno mi je da se otkrije ko je zaista sedeo za volanom. sada traže dnk iz auta posle dve godine od tragedije. teško nam je zaista da ispričamo kakve smo sve planove imali. Izgubili smo sve - kaže Dejan Ristić.

Suđenje se nastavlja krajem jula ove godine.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track