OVU SCENU IZ VIDIMO SE U ČITULJI SVI PAMTE Voždovčani došli da provociraju, ali malo ko zna kakva je bila Šljukina reakcija
Foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Instagram

filmska scena

OVU SCENU IZ VIDIMO SE U ČITULJI SVI PAMTE Voždovčani došli da provociraju, ali malo ko zna kakva je bila Šljukina reakcija

Crna Hronika -

Scenu iz kultnog filma "Vidimo se u čitulji" kad se članovi voždovačke ekipe snimaju ispred "poršea" koji je vozio njihov ljuti protivnik sa Zvezdare Sredoje Šljukić Šljuka svi znaju.

Voždovčani su se brzo pojavili ispred Šljukine limuzine, ali im nije bilo svejedno.

- Pazi p**** da ne zapuca - jasno se čuje u jednom trenutku, a onda Voždovčani vidno uznemireni odlaze brzo kao što su i došli.

Kakva je bila Šljukina reakcija postalo je poznato tek kada je progovorio Saša Đurović.

Sredoje Šljukić Šljuka
Sredoje Šljukić Šljukafoto: Youtube Printscreen

- Ne znam kakva je hrabrost bila potrebna za to da se slikaš pored nečijih kola. Šljuku to nije tangiralo. Da je hteo mogao je i on da ode i da se slika u Braće Jerković. Šljuka je bio mnogo lukav i oprezan. Sećam se kad sam ga video u Bulevaru revolucije (sadašnji Bulevar kralja Aleksandra) u podne, stoji na ulici, a ispod jakne mu viri cev od 20-30 centimetara od nekog heklera. Rekoh "Šljukiću ili spusti jaknu ili podigni pušku". Kaže on:"'Pa batice, fora je da se vidi!". On je tako slao poruke da se ne boji i da bi njega trebalo da se boje. Ja sam se sklanjao od tih stvari - ispričao je Đurović.

Sredoje Šljukić Šljuka, Vidimo se u čitulji
foto: Printscreen/Youtube

Opisao je i jednu tragičnu situaciju.

- Desila se jedna ružna i tužna situacija kad je stradala nedužna devojka kad je jedan momak zapucao na Šljuku. Baneta Grebenarevića nisam upoznao, znao sam ga samo ovako, iz viđenja, jer se družio sa Isailovićem, koji je bio dobar sa Šljukom. Ne. Ne znam šta je bio uzrok sukoba Baneta i Šljuke - ispričao je Saša Đurović.

Većina Voždovčana je likvidirana, a njihov vođa Goran Vuković Majmun preživeo je pet atentata, među kojima i napad zoljom. Ipak, glave su mu došli 12. decembra 1994. godine ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta u centru Beograda. Kad je ulazio u svoj BMW prišla su mu trojica napadača. U Vukovića je ispaljeno 25 metaka.

Sredoje Šljukić Šljuka likvidiran je zajedno sa svojim bratom od strica Zoranom 30. septembra 2002. godine na mostu Gazela u blizini Centra "Sava". Njega su likvidirali pripadnici zemunskog klana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track