ZVICERA ŽENA SPASILA SIGURNE SMRTI: Vođu kavčana pokušali da izrešetaju u Kijevu, on se vratio iz mrtvih, a sad niko ne zna gde je
Foto: detective-info.com.ua, Privatna Arhiva

pokušaj likvidacije u kijevu

ZVICERA ŽENA SPASILA SIGURNE SMRTI: Vođu kavčana pokušali da izrešetaju u Kijevu, on se vratio iz mrtvih, a sad niko ne zna gde je

Crna Hronika -

Egzekutori su pre tačno dve godine pokušali da likvidiraju Radoja Zvicera, navodnog vođu kavačkog klana u Kijevu u Ukrajini, ali mu je tada život spasila supruga Tamara koja je ispalila vatru na napadače.

radoje zvicer, navodni vođa kavačkog klana
radoje zvicer, navodni vođa kavačkog klanafoto: detective-info.com.ua

Kobnog dana Zvicer je džogirao u elitnom delu Kijeva gde je živeo sa porodicom. U jednom trenutku prišli su mu napadači i ispalili sedam metaka u njega, ali ih je Tamara Zvicer oterala jer je zapucala u njihovom pravcu i na taj način spasila Zvicera sigurne smrti.

tamara zvicer pucala na napadače
tamara zvicer pucala na napadačefoto: Screenshot

Za pokušaj likvidacije optuženi su Stefan Đukić i Emil Tuzović iz Crne Gore, kao i Petar Jovanović i Milan Branković iz Srbije. Ova grupa navodno je bliska škaljarskom klanu i za izvršen zadatak trebala je da dobije pola miliona evra. Oni su uhapšeni samo nekoliko sati u Odesi i od tada se nalaze u ukrajinskom pritvoru.

tuzović, jovanović, đukić i branković
tuzović, jovanović, đukić i branković

- Egzekutorima je ulazak i kretanje kroz Ukrajinu obezbedio bivši poslanik Jevgen Dejdej. Među pomagačima "škaljaraca" su i dva ukrajinska policajca - preneli su ranije tamnošnji mediji.

Nespretne Zvicerove atentaore snimile su kamere i tada su okarakterisani kao "smotani plaćenici".

zapalili i sebe prilikom paljenja smarta
zapalili i sebe prilikom paljenja smartafoto: Printscreen

Zvicerovi atentatori su, podsetimo, nakon neuspele egzekucije automobilima "smart" pobegli sa lica mesta. Namera im je bila da zapale vozilo i pređu u drugi automobil, kojim će nastaviti bekstvo. Tada su imali peh, jer su prilikom paljenja kola zapalili i sebe, a sigurnosne kamere su snimile ovu scenu.

Milan Branković, Ubistvo, Radoje Zvicer, Policija, Ukrajna
foto: Detective - info.com.ua, Policija, Printscreen

U decembru 2021. Okružni sud u Kijevu produžio je rok za još godinu dana za pretkrivičnu istragu u slučaju pokušaja ubistva Zvicera. Inače, osumnjičeni Stefan Đukić navodno je planirao bekstvo iz zatvora.

radoje zvicer, navodni vođa kavačkog klana
radoje zvicer, navodni vođa kavačkog klanafoto: detective-info.com.ua

- Do ovog otkrića došlo se nakon što je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dešifrovalo telefon koji ima aplikaciju Skaj, a koji je koristio jedan od pripadnika Đukićeve grupe. Đukić je tokom decembra 2020. sa Emilom Tuzovićem u pritvoru putem Skaja ugovarao bekstvo iz zatvora - podseća sagovornik i dodaje da nije poznato ko im je dostavio telefon u zatvor. Sud u Kijevu dao je istražiteljima rok od godinu dana da prikupe dodatne dokaze protiv plaćenika iz škaljarskog klana koji su 2020. pokušali da ubiju vođu "kavčana".

Radoje Zvicer, Zorana Jevtić
foto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Printscreen

Nakon nekoliko meseci vođa kavčana oporavio se i otputovao u rodni Kotor, gde je već u januaru 2021. ugostio Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za koje se sumnja da su radili kao ispostava kavačkog klana u Beogradu. Belivuk i Miljković uhapšeni su samo mesec dana nakon toga sa svojom kriminalnom organizacijom za najmonstruoznija dela. Zviceru su od tada gubi svaki trag i nalazi se na Interpol poternici. U Crnoj Gori podignuta je optužnica protiv Zvicera, ali i Slobodana Kašćelana koji takođe slovi za jednog od vođa kavčana.

izrešetani radoje zvicer nakon atentata
izrešetani radoje zvicer nakon atentatafoto: Printscreen

- Protiv Zvicera, Slobodana Kašćelana, Igora Božovića i drugih članova kavačkog klana nedavno je u Crnoj Gori podignuta optužnica zbog stvaranja kriminalne organizacije, teškog ubistva Nikole Stanišića, inače kumčeta pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, ali i zbog distribucije droge i nedozvoljenog držanja oružja - podseća naš sagovornik.

jedinstveni klan zaratio i pocepao se na dva - kavački i škaljarski
jedinstveni klan zaratio i pocepao se na dva - kavački i škaljarskifoto: Nacionalna policija Ukrajine, Printscreen, Ana Paunković, Profimedia, Marina Lopičić, detective-info.com.ua, Privatna Arhiva, Ilustracija

Nakon pokušaja atentata na Zvicera u maju 2020. rat između kavačkog i škaljarskog klana ne jenjava, već donosi nove sukobe i ubistva na teritoriji Evrope.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track