MAJKA KOJA JE BACALA I VUKLA BEBU PONOVO PRED SUDOM: Kamere snimile kako maltretira dete na Novom Beograd
Foto: Prinscreen

odluka

MAJKA KOJA JE BACALA I VUKLA BEBU PONOVO PRED SUDOM: Kamere snimile kako maltretira dete na Novom Beograd

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Trećeg osnovnog suda u Beogradu i naložio novo suđenje Silviji Saitović (23), koja je optužena za nasilje u porodici. Silvija Saitović, podsetimo, bila je osuđena na dve i po godine zatvora, zbog sumnje da je u oktobru 2020. maltretirala svoju sedmomesečnu bebu. Društvene mreže tada je preplavio snimak na kom se vidi kako baca bebu u Ulici bulevar Zorana Đinđića na Novom Beogradu.

Silvija Saitović
foto: Prinscreen

- Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, doneo je rešenje kojim je, usvajanjem žalbe branioca okrivljene, ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje. Po nalaženju Apelacionog suda prvostepena presuda je doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka s obzirom na to da ista ne sadrži dovoljne, jasne i argumentovane razloge o svim odlučnim činjenicama - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Podsetimo, Silvija Saitović, navodno je na saslušanju tvrdila da nije izvršila krivično delo.

Jezivi snimak žene koji su snimili građani, podsetimo, izazvao je burne reakcije javnosti, nakon čega su reagovale i nadležne službe kao i tužilaštvo i sud.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track