Najnovije vesti

BELIVUK IMAO 4 POLICIJSKE MOTOROLE: Otkriveno zašto su komunicirali preko ovog uređaja NOVI DETALJI UBISTVA NIKOLE MITIĆA
Foto: Nestali Srbija, Zorana Jevtić

Istraga traje

BELIVUK IMAO 4 POLICIJSKE MOTOROLE: Otkriveno zašto su komunicirali preko ovog uređaja NOVI DETALJI UBISTVA NIKOLE MITIĆA

Crna Hronika
13:22h

Policija je prilikom pretresa jednog od štek stanova, koji su korstili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pronašla i policijske motorole, preko kojih su, kako se sumnja, ugovarali otmicu i ubistvo Nikole Mitića u leto 2020. godine.

Kako Kurir saznaje, istražitelji su došli do podataka da su se dogovarali o tome da se "prebace na motorole, pošto im telefoni nisu dovoljno sigurni". U presretnutim telefonskim razgovorima, kako izvor Kurira otkriva, Belivuk je ostalim pripadnicima grupe koji su bili uključeni u "kontrapratnju" dao nalog da za taj zadatak uzmu motorole, a da im optuženi Srđan Lalić pokaže kako one funkcionišu.

Miljković i Belivuk
Miljković i Belivukfoto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

- Neka Bari (Lalićev nadimak na Skaju) dođe ovde da pokaže i nama kako rade motorole i posle ostale ponese vama, podeli vam gde budete i pravimo perimetar - rekao je Belivuk navodno ostalim pripadnicima grupe i dao im precizno uputstvo da on sa stadiona u Humskoj kreće oko 16.15 sati, a da svi podignu motorole i na pozicijama budu pola sata ranije.

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin, kako Kurir saznaje, ispričao je na saslušanju da su u avgustu 2020. posumnjali da pokojni Aleksandar Šarac i Lazar Vukićević rade "sa svojom ekipom o glavi Belivuku i Miljkoviću" i da su tada počeli sa "operativnim radom i kontrapratnjom", kako bi otkrili sve.

Nikola Mitić
Nikola Mitićfoto: Nestali Srbija

- Malo su nam bagovali telefoni, nisu baš brzo stizale poruke, pao je dogovor pa smo uzeli četiri motorole i podelili smo se u grupe Alfa, Beta, Gama i Delta. Tri su bile kod nas, u tri grupe kako smo se podelili, a četvrta je bila kod Veljka i Marka, koji su išli svojim kolima - ispričao je svedok-saradnik Bojan Hrvatin. On je naveo da su toga dana, 10. avgusta 2020, Nikolu Mitića oteli u blizini Američke ambasade na Dedinju, upravo preko motorola pratili njegovo kretanje i da su ga oteli, a potom i ubili, kada su shvatili da on prati Belivuka i Miljkovića. Zbog ubistva Nikole Mitića, ptotiv pripadnika klana podignuta je druga po redu optužnica.

Goran Veličković Goksi
Goran Veličković Goksifoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Belivuk i Miljković su tokom vršenja krivičnih dela, kako se sumnja, voleli da glume policajce. Pored motorola, navodno posedovali su i druge policijske rekvizite, između ostalog i "stop" tablice. I prilikom otmice Goran Veličkovića Goksija, ekipa smrti je izigravala policajce, pa su prilikom otmice vikali: "Policija, policija".

(Kurir.rs)

Bonus video:

Velja Nevolja pred tužiocem: Novi detalji u slučaju Belivuk-Miljković!
00:19

Velja Nevolja pred tužiocem: Novi detalji u slučaju Belivuk-Miljković!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track